3 důvody, proč navštívit manželskou poradnu

Tagy:  manželská poradna, vztahy, láska, manželství, rodina, děti, majetek

Sponzorované odkazy:

3 důvody, proč navštívit manželskou poradnu

Brali jste se z lásky, ale po čase máte pocit, že veškerá vášeň vyhasla, city se vytratily do neznáma a vy místo milujícího partnera máte po boku kamaráda, či dokonce takřka neznámou osobu? Pak se nacházíte před poměrně závažným rozhodnutím, které vám výrazně ovlivní nastávající život a jeho celkový směr. Jedna možnost je, udělat za vztahem tlustou čáru a jak se říká, začít na novo a nebo se rozhodnete ještě bojovat a v takové případě je nejlepší variantou, vydat se společně do manželské poradny.

V případě, že z vaší strany ještě není vše ztraceno a máte pocit, že je oč bojovat, nemusíte se za návštěvu manželské poradny vůbec stydět. Prvním, dobrým znamením je fakt, že váš návrh partner neodsoudil a plánuje jej realizovat s vámi. Již to je znamením, že mu nejste lhostejní.

Stará láska nerezaví

Jedním z důvodů, proč absolvovat sezení v manželské poradně, je vědomí, že vaše láska ještě nezmizela, ale pouze byla vlivem mnoha skutečností, odsunuta na vedlejší kolej. Když jste se spolu seznámili, byli jste oba mladí a plní energie, dnes máte na krku hypotéku, dospělé děti a spousty starostí, které dovedou udělat svoje a vy tak na sebe nemáte dostatek času a mnohdy ani náladu. Pokud však cítíte, že vám partner není lhostejný, pouze si k němu přes dočasné odloučení neumíte najít cestu, je o co bojovat.

Objevte staré city, autor: travelineObjevte staré city, autor: traveline

Společný majetek

Možná to zní příliš materialisticky, ovšem společný majetek opravdu může být důvodem, proč vztah i nadále udržovat. Jedna věc, že jste si společně zařídili dům, jeho veškeré vybavení a automobily, ale dalším, a o poznání podstatnějším důvodem, je společná firma či společné podnikání, jehož rozdělování by při rozvodu mohlo být velice komplikované. Otázkou však zůstává, do jaké míry spolu žijete kvůli majetku a zda vám to z to vůbec stojí.

Malé děti

A pravděpodobně nejstěžejnějším důvodem návštěv manželské poradny, jsou obecně děti. Pakliže již odrostly, bydlí na koleji a vy je vidíte jednou za měsíc, nebo již mají své vlastní rodiny, nemusíte se na jejich city příliš vymlouvat, neboť jsou dost staré na to, aby pochopily, jak se věci mají. Avšak kartami mohou výrazně zamíchat malé děti, které by jednak měly vyrůstat v úplné rodině, potřebují určité zázemí a navíc jim rozvod prokazatelně naruší dětství. Tuto okolnost opravdu pečlivě zvažte.

Trápí vás současný vztah?, autor: teracotaTrápí vás současný vztah?, autor: teracota

Článek 3 důvody, proč navštívit manželskou poradnu byl publikován 24. března 2014 v 18.00 v rubrice Psychologie a Rodina. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (284).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...