Bolí vás často hlava? Příčiny mohou být banální

Tagy:  bolest hlavy, příčiny, obtíže, parfém, zrak, špatný zrak, televize, počítač

Sponzorované odkazy:

Bolí vás často hlava? Příčiny mohou být banální

Každý jste to někdy zažil. Ten den, kdy se zkrátka necítíte ve své kůži, nemáte na nic náladu a nejraději byste si šli opět lehnout. Za těmito stavy obvykle stojí vyčerpanost, nachlazení, případně špatná nálada. Ovšem pokud vás obtíže, například v podobě bolení hlavy, trápí den co den, těžko můžete říci, že se cítíte skvěle a odpočatě. Bolení hlavy může avizovat spoustu příčin, ale některé mohou být překvapivě banální a snadno odstranitelné.

Nevhodný parfém

Parfémy a vůně by obecně měly sloužit k navození příjemné atmosféry a dobrého dojmu, ale ne všechna aromata jsou vhodná a lákavá. A nemluvíte o zápachu, nýbrž opravdu o libých vůních. Zatímco někomu vyhovují, jiného mohou dráždit a dokonce způsobovat nevolnost. Zažili jste někdy tu situaci, kdy vás při zkoušení parfémů v drogerii začala nesnesitelně bolet hlava? Některé vůně jsou totiž natolik aromatické, že slabším jedincům opravdu nevyhovují a pakliže vás trápí časté bolení hlavy, možná právě vy vlastníte ten flakónek, který není tím ,,pravým ořechovým". Zkuste proto vůni vyměnit za něco jemnějšího a uvidíte, že se výsledky dostaví velmi brzy.

Možná máte špatný parfémMožná máte špatný parfém

Špatný zrak

Tato skutečnost vás nespíš nijak zvlášť nepřekvapí, ale přesto je dobré si ji připomenout. Špatný zrak má za následek nejenom rozmazané vidění a občasnou dezorientaci, avšak může také nepříznivě působit na bolesti hlavy. Jakmile oči neustále namáháte a snažíte se zaostřit, dáváte jim pořádně zabrat. Navštivte svého praktické lékaře a zjistěte, jak na tom s viděním vlastně jste a zda nepotřebujete v této oblasti pomoci.

Počítač a televize

Dalším nešvarem a doslova zabijákem dobrého rozpoložení a zdraví, je rozhodně elektronika a konkrétně ta, kterou nejvíce vnímáme vizuálně. Počítače jsou dnes senzační vymožeností a televizní programy dovedou zvednou náladu a navodit přátelskou atmosféru, avšak jestli něčemu opravdu neprospívají, pak je to lidské zdraví a především hlava, které může příval těchto vln v enormním množství způsobovat bolesti a také zhoršovat zrak. Pracujete na počítači denně 8 hodin? Pak je příčina bolestí nejspíš v tomto počínání.

Není čas na brýle?Není čas na brýle?

Článek Bolí vás často hlava? Příčiny mohou být banální byl publikován 15. dubna 2014 v 15.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...