Víte, jak zahnat bolest hlavy bez polykání prášků?

Tagy:  hlava, bolest hlavy, pohyb, jogging, strava, pití, pitný režim, vzduch

Sponzorované odkazy:

Víte, jak zahnat bolest hlavy bez polykání prášků?

Lidský organismus by měl ideálně pracovat tak, abyste si cítili stále fit, svěží a plni energie, ovšem i u toho nejzdravějšího člověka se čas od času objeví nevysvětlitelné bolesti a zdravotní komplikace, které vám mohou znesnadnit a velmi negativně ovlivnit celý den. Časté jsou například bolesti hlavy, které mají mnoho příčin jako je u žen menstruace, změny hormonální hladiny a podobně, ale na spoustu lidí má vliv také změna počasí a teplot. Bolestem hlavy se zkrátka občas nevyhnete, avšak můžete se jich poměrně snadno zbavit. Víte jak?

Zapomeňte na pilulky

Lidé ve snaze zahnat bolesti velmi často sáhnou po pilulkách, které jsou však velmi nezdravé a plné chemických látek, které do těla dostáváte zcela zbytečně. Prášky tělu neprospívají v žádné podobě, pouze dokáží utlumit momentální bolest, čímž odvedou pozornost od příčiny. Pokud tedy doma ještě nějaké to „růžové štěstí“ či jiné prášky máte, zbavte se jich jednou pro vždy a lečte se pokud možno přirozenou cestou.

Hledejte příčiny

Každá bolest, ať už se jedná o hlavu, břicho nebo orgány, má nějakou příčinu. Někdy se může jednat o naprostou banalitu jako je právě reakce na změnu počasí nebo nedostatek spánku, jindy však může poukazovat na problémy, které není radno ignorovat. Časté bolesti hlavy mohou signalizovat například hormonální nerovnováhu, problémy nervového charakteru, pohlavní choroby anebo také nádorové buňky. Pokud vás tedy hlava bolí prakticky denně, raději se vydejte ke svému lékaři, který vám příčinu bolestí zjistí.

Autor: @markheyboAutor: @markheybo

Hlavu si provětrejte

Bolest hlavy může mít často opravdu banální příčinu, a tou je například nedostatek vzduchu. Jste-li celý den zavřeni v kanceláři nebo doma, pak vám jednoduše chybí čerstvý vzduch a nelze se divit, že je vaše hlava v jednom ohni. Vydejte se po takto náročném dni bez vzduchu na kratší procházku anebo si alespoň dopřejte večeři na zahradě. Uvidíte, že takové provětrání vaší hlavě jistě pomůže.

Najezte se a napijte

U mnoho lidí je bolest hlavy vyvolána jednoduše, a to v případě hladu nebo nedostatečného přísunu tekutin. Pakliže jste přes den málo jedli a pili, dostali jste se do deficitu a kromě bolesti hlavy můžete mít také žaludeční obtíže a celkově se budete cítit slabě, až malátně. Vyvážená a pravidelná strava je základ a nezapomínejte na pravidelný přísun tekutin.

Zacvičte si

Pokud vás přepadne migréna, pak pravděpodobně nemáte absolutně náladu na cvičení nebo dokonce sportování v pravém slova smyslu. Ovšem právě pohyb by vám v takovém případě mohl prospět. Během něho totiž dochází k prokrvení mozku a bolest hlavy se tak může dát poměrně rychle na ústup. Nemusíte se nutně „zřídit“ v posilovně, bohatě vám postačí jogging nebo jóga.

Článek Víte, jak zahnat bolest hlavy bez polykání prášků? byl publikován 25. června 2016 v 12.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...