Neurologie: 90 % populace trpí neurologickými problémy

Neurologie: 90 % populace trpí neurologickými problémy

Neurologie se zabývá onemocněním a poruchami nervové soustavy. Diagnostikuje a léčí problémy spojené s centrální, periferní a autonomní nervovou soustavou. Tento obor je velice úzce propojen s pediatrií, psychiatrií a interním lékařstvím. Být dobrým neurologem vyžaduje léta praxe a zkušeností, a proto chcete-li skutečně kvalitní a dobré služby, zjistěte si nejdříve reference na příslušného lékaře.

Jaká jsou neurologická onemocnění

Neurolog se primárně zabývá tím, jak funguje lidská nervová soustava, umí diagnostikovat její anomálie a navrhnout zlepšení stavu pacienta, pokud to je možné. Lékaři se zabývají léčbou nemocí, které souvisí s periferním a centrálním nervovým systémem. Diagnostikovat patřičné příčiny poruchy nervové soustavy není snadné a lékaři k tomu používají nástroje, jež aktivují reflexy, a na základě reakcí může lékař poznat příčinu problému.

Ovšem celý proces diagnostiky je složitější. Díky speciálním přístrojům a praxi je možné pacientovi pomoci od jeho problémů. Mezi závažná neurologická onemocnění patří například roztroušená skleróza, různé neurologické poruchy po dopravních nehodách, cévní mozková příhoda, Parkinsonova nemoc, nervosvalová onemocnění, epilepsie či obyčejné bolesti hlavy. Mezi další obtíže patří i poruchy spánku, onemocnění plotének a páteře, poruchy paměti a myšlení a Alzheimerova nemoc.

Neurologickými obtížemi trpí přibližně 90 % populace a to od epilepsie, přes nervosvalová onemocnění až po obyčejné bolesti hlavy. (Statistiky dokazují, že devět z deseti pacientů někdy postihuje bolest hlavy.) Nespavostí trpí až 40 % pacientů, pravděpodobně se jedná o vyšší číslo, jelikož ne každý navštíví kvůli tomuto problému lékaře.

Léčba a odborná péče

Lékaři mohou doporučit léčbu, léky či rehabilitaci, která mnohdy napomáhá ke zlepšení stavu pacienta. Některé nemoci neurologického charakteru není možné zcela vyléčit, ale je možné zlepšit stav pacienta. Proto je vhodné při sebemenších neurologických problémech vyhledat lékaře, aby včas zahájil léčbu.

http://www.cmcpraha.cz/…r/neurologie
http://www.cmcpraha.cz/

Článek Neurologie: 90 % populace trpí neurologickými problémy byl publikován 13. května 2014 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...