Test lískooříškových pomazánek

Tagy:  lískooříšková pomazánka, test, jídlo, potraviny, výrobek, suroviny, tuk, cukr

Sponzorované odkazy:

Test lískooříškových pomazánek

Především děti si velmi oblíbily nejrůznější sladké pomazánky a marmelády, co se namažou na čerstvé pečivo nebo vánočku. Nutno však podotknout, že takovou pochoutkou nepohrdne ani dospělý člověk a obzvláště ne v případě, kdy se jedná o snídani. Start dne rozhodně může být sladší a dokonce si můžete i trochu zahřešit, otázkou ale zůstává, jestli do sebe, kromě cukrů a tuků, nedostáváte také zbytečné chemikálie, emulgátory, konzervanty a podobně. Velmi populární dobrotou jsou lískooříškové krémy, jež se konzumují ve velkém po celém světě. Podívejte se však pozorně, jestli doma ve své spíži vlastníte opravdu lískooříškový krém, nebo se jedná pouze o hmotu s minimem lískových ořechů, avšak s maximem zbytečných látek navíc.

Choco Duo Mister choc Kakaová mléčná pomazánka

Absolutním propadákem je tento výrobek, Choco Duo Mister choc Kakaová mléčná pomazánka, která je plná cukru, tuků a naopak obsahuje opravdu minimum lískových ořechů. Ve 100 gramech pomazánky se nachází až 11 kostek bílého cukru, dále pak téměř 37 gramů tuku a co je alarmující, obsah lískových ořechů je pouze 1 procento. O lískooříškové chuti se tak opravdu nedá hovořit. Co do chuti je pomazánka velmi sladká, s jakousi chemickou příchutí. Tuto pochutinu si proto rozhodně nekupujte.

Autor: RomainhkAutor: Romainhk

Happy Choce pomazánka lískooříšková

Pravděpodobně největším propadákem mezi lískooříškovými pomazánkami, je Happy Choce pomazánka lískooříšková, která v testu dopadla nejhůře. Cukru je zde stejně jako u ostatních výrobků, a to tedy 11 kostek ve 100 gramech produktu, dále pomazánka obsahuje rostlinné tuky v poměru 31 gramů na 100 gramů výrobku, nechybí ani umělá barviva, sušená mléčná syrovátka a sojová mouka. Co je ovšem alarmující, je obsah lískových oříšků. Happy Choce pomazánka lískooříšková totiž obsahuje pouze 0,5 procent lískooříškové pasty, což je takřka směšné. V názvu by se proto pojem "lískooříšková! rozhodně neměl vyskytovat. Chuť pomazánky je tuková a extrémně sladká, po lískových oříšcích nejsou samozřejmě ani stopy.

Nutella lískooříšková pomazánka

Nutella je pravděpodobně nejoblíbenější lískooříškovou pomazánkou vůbec a milují ji nejenom děti, ale také spousta dospělých. Co se kvality týče, rozhodně je na tom lépe něž Choco Duo Mister choc Kakaová mléčná pomazánka, nicméně i přesto obsahuje mnoho nezdravých složek. Ve 100 gramech výrobku se nachází 11 kostek cukru, necelých 32 gramů tuku a nasycené mastné kyseliny. Počet lískových jader je v tomto případě rozhodně vyšší, a to celých 13 procent. Chuťově je Nutella velmi sladká, nicméně je patrná jak chuť ořechů, tak mléka.

Autor: DieBucheAutor: DieBuche

Článek Test lískooříškových pomazánek byl publikován 11. března 2015 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...