4 tipy, ak ušetřit čas přípravou snídaně

Tagy:  palačinky, vločky, ovesné vločky, tvaroh, pomazánka, pudink

Sponzorované odkazy:

4 tipy, ak ušetřit čas přípravou snídaně

Každý člověk své ráno začíná jinak. Někdo si potrpí na klidný a pozvolný start a raději zůstane odpoledne později v zaměstnání, než aby si přivstal nebo do práce dokonce pospíchal. Pak jsou tu tací, co šetří každou sekundu a ráno je pro ně jeden veliký stres a zmatek. Ať už si rádi den co den přispíte nebo nemáte mnoho prostoru na ranní líčení nebo přípravu jídla, máme pro vás pár super triků, díky nimž ušetříte i 10 minut, které byste jinak museli věnovat přípravě rodinné snídaně.

Ovesné vločky na mnoho způsobů

Ovesné vločky jsou ideální volbou k každé snídani a jíst by je měli muži, ženy, ale také děti. Ovesné vločky mají dostatek zdravých sacharidů a cukrů, minimum tuku a především dost vlákniny, která je nedílnou součástí zdravé a vyvážené snídaně. Ovesné vločky lze konzumovat v podobě horké kaše anebo například jako dobře uleželá studená snídaně s ovocem a jogurtem. Smíchejte ovesné vločky, jogurt nebo tvaroh, libovolné ovoce, med, trochu kokosového oleje a ořechy. Vše nechejte v mističkách chladit přes noc v lednici a ráno máte přichystanou vynikající snídani.

Autor: ryo katsumaAutor: ryo katsuma

Puding pro celou rodinu

Sladké snídaně jsou pro mnoho lidí a především pro děti skvělým startem dne. Ovšem klasické dětské cereálie obsahují velmi mnoho rafinovaného cukru a o koblihách nebo bábovkách nemůže být ani řeč. Chcete snídat zdravě, chutně a ušetřit čas s přípravou? Pak si večer připravte bezlepkový bio puding s ovocem a ořechy. Ráno bude dokonale tuhý a děti se budou oblizovat za ušima.

Pomazánka na několik dní

Nepotrpíte si na sladké snídaně a naopak preferujete slanost, zeleninu a výrazné chutě? Pak si večer přichystejte chutnou pomazánku, kterou můžete snídat i několik dní. Zdravou a velmi vhodnou variantou je tvarohová pomazánka se sušenými rajčaty, kapary a olivami. Pochutnáte si také na tuňákové pomazánce se sýrem gervais a trochou citronové šťávy. Pomázánka bude ráno vychlazená a výborně vám bude chutnat na čerstvém pečivu.

Celozrnné palačinky dle fantazie

Palačinky jsou další pochoutkou, která by na snídaňovém stole občas neměla chybět. Jak ale skloubit vše dohromady, pokud musíte ráno vypravit děti do školek a škol a přitom jim chcete dopřát chutné palačinky? Připravte si celozrnné placky večer, nechejte je v lednici a ráno je namažte tím, co máte nejraději. Marmeláda, tvaroh nebo zdravá čokoládová pomazánka. To vše je skvělou volbou.

Článek 4 tipy, ak ušetřit čas přípravou snídaně byl publikován 31. ledna 2017 v 13.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...