5 tipů, jak poznat, že s vámi někdo flirtuje

Tagy:  láska, vztahy, partnerství, smích, pozornost

Sponzorované odkazy:

5 tipů, jak poznat, že s vámi někdo flirtuje

Flirtování je nedílnou součástí života a může znamenat mnohé. Někteří lidé flirtují jen tak pro zábavu, jiní si ani neuvědomují, že druhému dělají návrhy či nějaké náznaky. Pak jsou tu také tací, co flirtují za účelem upozornit na sebe a upoutat protějšek. Flirtování může být ideální cesta k nezávaznému sexu, ale také k vytvoření plnohodnotného a vážného vztahu, který má perspektivu. Každý flirtování bere po svém a stejně tak, jako můžete velmi nenápadně flirtovat vy, snadno přehlédnete, že se vás onen kolega v práci nebo cizinec v baru, vlastně pokouší ,,sbalit" či vám alespoň zalichotit a zvednout náladu. Jak tedy zaručeně poznáte, že s vámi dotyčná osoba flirtuje? Náznaky vůbec nejsou obtížně rozpoznatelné, jen se v nich musíte naučit orientovat…

Směřuje k vám zrak

Když se vám někdo velmi líbí, automaticky na něho hledíte více, než je záhodno a rozhodně mu věnujete podstatně více pozornosti než jiným lidem. A stejně tak to bude mít i váš protějšek. Pokud na vás dotyčná osoba kouká prakticky neustále, a to i za předpokladu, že často uhne pohledem, rozhodně ho minimálně zajímáte. A pakliže při střetnutí pohledů neuhne a naopak vás doslova hypnotizuje, rozhodně se jedná o flirtování.

Lichotí vám, a to i záporně

Lichotky je něco, na co se specializují především muži, a to z jednoho prostého důvody. Ženy jsou pod tíhou lichotek jaksi omámené a snadno podlehnou svodům svého okolí. A že vám muž neříká, že jste krásná, ale naopak si vás dobírá pro nedostatky? Pak s vámi rozhodně flirtuje, pouze nechce hned všechny trumfy ,,vybalit na stůl".

Autor: Sean and LaurenAutor: Sean and Lauren

Nenápadně se dotýká

Jakmile vás někdo zaujme a přitahuje, automaticky máte potřebu k němu být blíž a dotýkat se. Pakliže vám kolega v práci neustále pokládá ruku na paži, v případě úspěchu vás poplácává po rameni a každou chvíli se vás letmo, jakoby omylem dotkne konečky prstů, pak zjišťuje, jak budete reagovat a zda má přistoupit k další fázi.

Dělá „otevřená“ gesta

Jakmile je vám někdo nesympatický, nepříjemný a necítíte se v jeho blízkosti dobře, automaticky křížíte nohy, vzdalujete se, zakládáte si ruce v bok a podobně. Řeč těla mluví jasně, a to i v opačném případě. Pakliže narazíte na někoho, kdo se vám líbí, děláte takzvaná otevřená gesta, která signalizují náklonnost. Protějšek se k vám nahýbá, ruce má otevřené dokořán a sedí velmi uvolněně? Pak máte vyhráno.

Snaží se vás rozesmát

Obzvláště muži často sázejí na své charisma a smysl pro humor, který snadno uhrane spousty žen, které naopak zapomenou nebo si ani nevšimnou drobných nedostatků. Jakmile se vás někdo opakovaně a cíleně snaží rozesmát, pak touží po upoutání vaši pozornosti a flirtuje s vámi o sto šest.

Článek 5 tipů, jak poznat, že s vámi někdo flirtuje byl publikován 24. června 2015 v 12.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...