4 tipy, jak shodit kila z letní dovolené

Tagy:  hubnutí, strava, jídelníček, dovolená, léto, kilogramy, postava

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak shodit kila z letní dovolené

Před létem jste si pravděpodobně pročítali mnoho tipů, jak nepřibrat během letních prázdnin, jak se držet neustále v kondici a jak především nehřešit na dovolené, abyste se nevrátili s onou legendární pneumatikou. Ovšem jak to tak bývá, na dovolené se každý uvolní, odreaguje a ruku na srdce, dokážete si představit pravou dovolenou s neustálým odříkáním a bez místních kulinářských specialit? V Itálii jednoduše musíte ochutnat místní pizzu, těstoviny a smetanovou zmrzlinu, ve Španělsku se nevyhnete tapas na každém rohu a i když je Středomořská kuchyně poměrně lehká a snadno stravitelná, alkohol je zabijákem číslo jedna, který si se štíhlou postavou opravdu nerozumí. Vrátili jste se z překrásné dovolené a teď vás trápí nějaké to kilo navíc, kterého byste se rádi zbavili? Pak sledujte, jak je celý proces jednoduchý.

Vyřaďte alkohol

V první řadě je třeba zbavit se veškerého alkoholu, neboť popíjení vám postavu nezeštíhlí. Pokud jste se doslechli, že je velmi zdravé červené víno, pak si uvědomte, že i toto zdravé víno obsahuje mnoho cukrů, které jsou pro dietní režim nevhodné. Alkohol do diety a redukčního jídelníčku jednoduše nepatří, a to v žádné podobě. Alkoholem je myšleno cše, co alkohol obsahuje, takže i jemná šumivá vína, cidery a podobně.

Autor: with windAutor: with wind

Vyřaďte bílý cukr

Možná žijete v domnění, že tím nejhorším pro štíhlou postavu jsou tuky, ale není tomu tak. Cukry jsou daleko hůře stravitelné a především spálitelné, proto byste je obecně měli omezit a v redukčním jídelníčku dokonce zcela vyřadit. V jaké podobě je můžete přijímat je ovoce, celozrnné výrobky, zelenina anebo mléčné produkty. Pozor však na ovoce, které konzumujte pouze v ranních a dopoledních hodinách. Obloukem se vyhněte sladkostem a především bílé mouce.

Omezte Sacharidy odpoledne

Sacharidy jsou pro zdravé fungování těla stejně nepostradatelné jako bílkoviny a tuky, nicméně pouze jejich vhodná skladba vám pomůže k vysněné postavě a k hubnutí. Vyřazení sacharidů v podobě proteinové diety vede k jojo efektům a depresím, nicméně pro hubnutí nejsou sacharidy vhodné večer ani odpoledne.Jak tedy sacharidy v dietě konzumovat? Dopřejte si je k snídani, svačině a k obědu v podobě ovesné kaše, celozrnného pečiva, ovoce nebo těstovin a rýže. Odpoledne a večer si dejte již zeleninu, jogurt, tvaroh, sýry a libové maso či rybu.

Autor: with windAutor: with wind

Článek 4 tipy, jak shodit kila z letní dovolené byl publikován 13. srpna 2016 v 15.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...