Kdy si říct o navýšení mzdy?

Tagy:  peníze, navýšení mzdy, zaměstnání, zaměstnanec, práce

Sponzorované odkazy:

Kdy si říct o navýšení mzdy?

V zaměstnání máte určité jistoty pravidelného měsíčního platu, sociálního a zdravotního pojištění, některé benefity a také zpravidla pravidelnou pracovní dobu, což mnohým vyhovuje. Ovšem být zaměstnancem má také svá úskalí a to obzvláště v případě, kdy nemáte zrovna dobrého šéfa. A pokud není špatný, jen si tolik nevšímá potřeb svých svěřených “oveček”, pravděpodobně jste na takzvaném mrtvém bodě, a to jak pracovně, tak finančně. Víte, kdy máte nárok na zvýšení mzdy? Máme pro vás pár tipů, díky kterým si ujasníte, že právě vy byste měli dostat přidáno a nebát se svého manažera oslovit.

Trávíte v práci dny i noci

Nejeden pečlivý a pracovitý zaměstnanec může potvrdit, že se svému zaměstnání věnuje naplno, a to až do takové míry, že v ni tráví dny i noci. Pokud byste podnikali nebo jste na vyšší pozici a máte za přesčasy adekvátní mzdu, pak tomu tak může být, nicméně při menší mzdě je toto doslova ztráta času. Buď tedy změňte svůj přístup k práci, případně zaměstnání jakožto takové anebo si, v ideálním případě, řekněte o více peněz. Manažer by váš zápal měl náležitě ocenit, a to buď trvalým zvýšením mzdy nebo příspěvky či mimořádnou odměnou ke mzdě.

Jste kvalifikovaní

Lidé s nižším vzděláním a prakticky bez praxe musejí samozřejmě počítat také s tím, že jim bude nabídnuta adekvátní odměna. Pakliže jste ale vystudovali vysokou školu, pracujete v daném oboru a ještě máte několik let kvalitní praxe, pak si rozhodně zasloužíte víc, než jen průměr mzdy nebo dokonce podprůměrné výdělky. Pro svého manažera máte pádný argument vzdělání a kvalifikace, který se nebojte použít a poukázat na své kvality. Svých schopností byste si vždy měli cenit a svému okolí to také dát najevo.

Dlouho jste nedostali přidáno

Dalším poměrně pádným důvodem je skutečnost, že jste jednoduše dlouho nedostali přidáno, a to i za předpokladu, že jste v zaměstnání mnoho let a pracujete dobře a jste loajálním zaměstnancem. Někteří zaměstnavatele jednoduše hřeší na to, že se jejich zaměstnanci spokojí s tím, co mají., vzhledem k narůstající inflaci si však pravidelné navyšování mzdy zasloužíte a bylo by záhodno. Nebojte se proto s touto prosbou ozvat a uvést fakt, že se na vás v oblasti navyšování mezd jaksi zapomíná. Na trhu je v tuto chvíli nedostatek kvalitních kandidátů a firmy doslova lační po dobrých zaměstnancích. Pakliže si je tohoto faktu váš nadřízený vědom, pak s navýšením mzdy nebude příliš dlouho otálet.

Článek Kdy si říct o navýšení mzdy? byl publikován 9. dubna 2017 v 12.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...