Jak poznáte, že je čas na pracovní změnu?

Tagy:  zaměstnání, stres, nervozita, stereotyp

Sponzorované odkazy:

Jak poznáte, že je čas na pracovní změnu?

V zaměstnání může nastat hned několik momentů, kdy začnete přemýšlet, zda jste se rozhodli správně a zda vás daná pozice vlastně naplňuje a baví. Ať už jste daný obor studovali anebo se k němu dostali náhodou, vždy by vás práce měla maximálně bavit. V zaměstnání totiž většina lidí tráví většinu svého času (pokud tedy nejste multimilionoví dědicové) a jakmile se v práci trápíte, trápí vás vlastně většina vašeho času. Jak ale poznat, že nastal čas na změnu? Máme pro vás hned několik tipů.

Nerozvíjíte se

Málo kdo si potrpí na takový stereotyp, že by si dovedl představit dělat několik let neustále to same. Pokud jste pokladní, pak vás pravděpodobně přiliš rozvinutý kariérní postup nečeká, nicméně vysokoškolsky vzdělaní zaměstnanci mívají vyšší ambice a rádi by v zaměstnání něčeho dosáhli. To byl například důvodu toho, proč šli vůbec studovat. Máte poslední rok pocit, že se nijak nerozvíjíte, nikam se neposouváte a vlastně vás na vaši současné pozici nemá moc co překvapit? Pak je na čase si promluvit se svým manažerem anebo se poohlídnout po něčem novém. Nové zaměstnání vám může dodat potřebný a scházející elán a naučit vás nové věci.

Autor: Hamza ButtAutor: Hamza Butt

Nemáte chuť dělat vůbec nic

Dalším důvodem pro změnu může být například skutečnost, že vás daný obor jednoduše nebaví. Vždy jste si říkali, že nikdy nebudete sedět hodiny v kanceláři a nyní ťukáte data do excelu den co den? Taková právě může být pro kreativnější lidi opravdu ubíjející a tak není divu, že prahnete po změně. V takovém případě se prostě přestaňte trápit a vyhledejte něco, co vás bude opravdu bavit. A to I za předpokladu další rekvalifikace.

Máte jiné představy ohodnocení

V posledních letech se neustále hovoří o tom, že zaměstnance příliš nezajímá plat nebo mzda či jiné ohodnocení. To ovšem není pravda a právě peníze jsou pro mnoho lidí rozhodujícím faktorem. A to nejenom v případě přijetí pracovní nabídky, ale také při rozhodování se ve společnosti setrvat či nikoliv. Než se rozhodnete kvůli menšímu platu či mzdě odejít, požádejte o zvýšení svého nadřízeného. Pokud ani po vaší žádosti nedojde ke změně, udělejte radikální krok a vyberte si zaměstnání jinde. Trh je pracovními nabídkami doslova přesycen, takže nemuíste mít obavy, že byste nenašli uplatnění.

Článek Jak poznáte, že je čas na pracovní změnu? byl publikován 20. června 2017 v 12.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...