Jak být spokojená sama se sebou?

Tagy:  žena, rozum, jídlo, cvičení, pohoda, psychologie

Sponzorované odkazy:

Jak být spokojená sama se sebou?

Není žádnou novinkou, že lidé trpí nejrůznějšími komplexy a nejhůře jsou na tom beze sporu ženy, a to v mnoha věkových kategoriích. Dámy se jednoduše prakticky od narození až příliš starají o to, jakou mají postavu, zda mají dostatečně dlouhé a nadýchané vlasy, jestli jsou jejich řasy dlouhé a oči modré a rty plné a přirozeně vybarvené. Těch drobností, na které se ženy zaměřují je často až přespříliš. A dokonce jsou tu také, které se sebou nebudou spokojené nejspíš nikdy, byť by podstoupily několik plastických operací. Jak se naučit mít ráda sama sebe a přestat řešit každou drobnost?

Buďte originál

Největším důvodem, proč ženy neustále řeší svůj vzhled a lační po dokonalosti je jednoduše fakt, že je jim tato zdánlivá dokonalost neustále podsouvána. Ze všech koutů na vás hledí top modelky, až nepříliš hubené slečny se pyšní na instagramu svými těly a dokonalou pletí a pak se nelze divit, že mají běžné ženy mindráky. V tomto případě je třeba si zaprvé uvědomit, že skutečnost může být někde úplně jinde. Modelky jsou často upravovány photoshopem a ty, jež mají stále štíhlou postavu se často trápí hlady a jejich život je plný odříkání a nešťastných dní. Naučte se být originálem, nekopírujte kolemjdoucí ženy a mějte se ráda taková, jak jste se narodila. Úprava vlasů od kadeřníka, návštěva kosmetického salonu a manikúra jsou pak příjemným doprovodným jevem, jak si svůj vzhled udržet.

Autor: Richard fosterAutor: Richard foster

Je vám přednější vzhled nebo pohodlí?

Některé ženy mají skvělé geny a jsou od přírody hubené. Pak jsou tu také a jejich vskutku většina, které se musí trápit v posilovně a prakticky nejíst, aby byly tolik štíhlé, jako celebrity a světové modelky. A často ani cvičení a hlad nepomohou. V takovém případě si dejte ruku na srdce a položte si otázku, zda vám menší boky a ploché bříško bez jediné nedokonalosti stojí za celoživotní odříkání, plastické operace a neustálou dřinu nejenom v posilovně.

Myslete na své zdraví

Vypadat skvěle po celý život a neustále poslouchat věty o tom, jak jste krásná, jsou samozřejmě příjemné, nicméně vždy byste měli mít na paměti, že zdraví je na prvním místě, ať se děje cokoliv. Nejedna žena si nenávratně zničila svůj zdravotní stav kvůli tužbě po dokonalém těle. V každé honbě za krásou buďte proto opatrní a uvědomte si, že zdraví máte opravdu jen jedno.

Ať zvítězí zdraví rozum

Žádný extrém není zdraví. Jíst dennodenně ve fast foodech je velmi nezdravé, ale stejně tak není v pořádku ubírat se jedním ortodoxním směrem. V každém případě by měla působit rovnováha a vždy zvítězit zdraví rozum. Chcete mít pevné tělo? pak pravidelně sportujte, sladkosti si vybírejte vhodně, ale nezakazujte si každý kousek koláče jen proto, že je možná nezdraví. Stravování i péči o svůj zevnějšek držte v harmonické rovnováze a uvidíte, že tato fylosofie bude co nevidět na vašem vzhledu patrná.

Autor: Marco VerchAutor: Marco Verch

Článek Jak být spokojená sama se sebou? byl publikován 28. dubna 2017 v 14.00 v rubrice Psychologie a Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...