Nacházíte se: Úvodní stránka > Návykové látky > Čokoláda Lindt – v čem spočívá její tajemství
Sponzorované odkazy:
Tajná receptura čokolády Lindt se vyvíjí a zdokonaluje už od roku 1845. Opravdoví švýcarští mistři vybírají nejlepší a nejkvalitnější suroviny a se svou vášní pro dokonalost vyrábějí opravdu kvalitní čokoládu.
Rodolphi Lindt byl syn bernského lékárníka a v roce 1979 se rozhodl vyrábět čokoládu. V té době byla čokoláda tuhá a musela se hodně žvýkat. On však chtěl, aby se lahodná čokoláda rozplynula na jazyku a potěšila všechny smysly. Koupil tedy bývalou továrnu se zastaralými stroji a začal experimentovat. Začátky však byly těžké a příliš se mu nedařilo. Mezi místními budil posměch, ale on se nenechal odradit.
Výroba čokolády Lindt Autor:
Anastasia
Bratr Auguste byl po otci lékárník a rozhodl se, že Rodolphovi pomůže. Zanalyzoval bílý povlak, který se neustále tvořil na čokoládě a zjistil, že je jedná o tukový povlak, který není škodlivý. Bádali společně dnem i nocí, přidávali více kakaových bobů, převařovali kakaové máslo a Rodolphe zdokonaloval svůj recept. Vše bez úspěchu.
čokoláda Lindt Autor: Rosalind
Jeden z učňů spěchal v pátek večer domů a zapomněl vypnout stroj, který pracoval nepřetržitě celý víkend. Když to v pondělí ráno Rodolphe zjistil velmi se rozzlobil, ale jen na krátkou chvíli. Čokoláda, která se celý víkend míchala byla jemná a v ústech se mu rozpustila dle jeho vysněného přání.
čokoláda Lindt Autor: Victoria
Rachitzky Hoch
Tajemství delikátní čokolády Lindt však nespočívá jen v urputném míchání několik dní a nocí, ale tví také v určitém množství kakaového másla, bobů a dalších ingrediencí. Nikomu se doposud nepodařilo zjistit rodinné tajemství mistrovské čokolády Lindt, která má unikátní chuť, hedvábně jemnou texturu a rozpouštění na jazyku je symfonie chutí.
čokoláda Lindt Autor: Eloise
Čokoládu si vychutnejte všemi smysly. Při rozbalení obalu vdechněte její vůni. Nyní si vychutnejte její vzhled a prohlédněte si odstín hnědé barvy (dle typu čokolády). Pak se zaposlouchejte do zvuku při odlomení tabulky a na závěr položte kousek čokolády na jazyk, kde se začne pomalu rozpouštět.
Sponzorované odkazy:
Vylecit.cz
Přebírání textů z těchto stránek je bez svolení autora trestné.
CMS vytvořilo amedio.cz.