Jak si ulevit od bolestí pánevního dna?

Jak si ulevit od bolestí pánevního dna?

Poruchy a bolestivost pánevního dna umí potrápit nejen ženy, ale též mužskou populaci. Zaměříme-li se na muže, dostavují se problémy s močením bez zjevné příčiny, erektilní dysfunkce a bolesti zad. Pokud přejdou potíže až do chronické podoby, je třeba aplikovat vhodnou léčbu, aby došlo k ústupu bolestivosti.

S bolestí pánevního dna se potýkají nejen ženy, ale i mužiS bolestí pánevního dna se potýkají nejen ženy, ale i muži

S jakými projevy se můžete setkat?

Nepříjemná bolest pánevního dna se projevuje inkontinencí moči nebo stolice, potížemi s vyprazdňováním, sexuální a erektilní dysfunkcí, neplodností, narušenou funkcí pánevních svalů, bolestmi v oblasti pánve a bederní páteře. U mužů se tyto potíže nejčastěji objevují mezi 35.–45. rokem života. Příčinou jsou ve většině případů úrazy z minulosti, záněty, ochabnutí svalově-vazivového aparátu, sexuální hypo či hyperaktivita a neuropsychické problémy. Kvůli stydlivosti řada mužů nevyhledá včas lékařskou pomoc. Čím déle se problém odkládá, tím složitější a delší je poté léčba.

Moderní možnosti léčby

Regenerační rázová vlna představuje inovativní způsob léčby bolestí pánevního dna. Jedná se o zvukovou vlnu vysoké energie, která by se dala přirovnat k úderu blesku. Při léčbě se tudíž nevyužívá medikamentů, nýbrž fyzikálních vlastností zvuku. V místě aplikace se ve tkáních spustí hojivé a regenerační procesy. Celá procedura čítající 4 ambulantní ošetření je bezbolestná, neinvazivní a bez vedlejších účinků.

Myslete na dostatečnou ochranu

V poslední době je velice aktuální funkční respirátor KN 95, jenž dokáže zachytit až 95 % bakterií a plísní. Právě stres spojený s možností nákazy může negativně ovlivnit celý léčebný proces, proto bychom se měli chránit pomůckami, jež nám zaručí ochranu nejen před virovými kapénkami, ale též částečkami smogu a pylu. Kvalitní respirátory vám poskytnou obousměrnou ochranu, při níž je vzduch filtrovaný jak při nádechu, tak při výdechu.

Článek Jak si ulevit od bolestí pánevního dna? byl publikován 17. prosince 2020 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...