Maca červená patří mezi superpotraviny, které zlepšují libido, plodnost i paměť

Maca červená patří mezi superpotraviny, které zlepšují libido, plodnost i paměť

Z přírody vychází jenom to nejlepší, proto bychom si toho měli vážit a využívat přírodní zdroje na maximum. Bezpochyby se nám ihned zalíbí blahodárné účinky bulvové zeleniny macy peruánské, která podporuje plodnost, tvorbu kvality spermií, zmírňuje bolestivou menstruaci a nepříjemné potíže menopauzy.

MacaMaca

Řeřicha peruánské neboli maca je rostlina pěstovaná v jihoamerických Andách a dle vykopávek a archeologických poznatků byla známá a uctívaná už dávno před vznikem Incké říše (jeden a půl století před našim letopočtem). Právě Inkové ji používali na všechny neduhy a maca se stala jejich elixírem mládí a plodnosti.

Co maca obsahuje?

Ne moc velké bulvy rostliny sloužily po dlouhá staletí jako léčivo i potrava. Díky vysokému podílu vitamínů a minerálů je maca červená unikátní. Mimoto obsahuje více než 60 % sacharidů a 10 % bílkovin v podobě aminokyselin, vlákniny, lipidů a polypeptidů. Najdete v ní jod, vápník, hořčík, železo, vitamín C, zinek, draslík. Vitamín B a také 9 esenciálních kyselin. Peruánci s ní léčili především anémie, rakovinu žaludku, sterilitu a potenci, rovněž ženské menstruační problémy a symptomy menopauzy. Jedná se vlastně o přírodní afrodiziakum, s nímž zvýšíte sexuální chtíč a dopídíte se k rovnováze.

Moderní doba, ale stále stejný účinek

I když jde doba stále kupředu, účinky pokladu Inků jsou zachovány. Maca peruánská je k dostání i pro Evropany, protože si můžete koupit 100% BIO želatinovanou macu pyšnící se cennými účinky. BIO prášek si můžete rozpustit v polévce, jogurtu a přidat ho do smoothie. Produkt je vhodný také pro vegany a vegetariány. Jeho pravidelná konzumace pomůže při anémii a jako prevence osteoporózy. Bezesporu se vám zlepší nálada a zmírníte pocity úzkosti. Díky četným antioxidantů se zbavíte stresu a rychleji zmizí potíže s potencí i plodností.

Článek Maca červená patří mezi superpotraviny, které zlepšují libido, plodnost i paměť byl publikován 20. ledna 2022 v 00.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...