Celozrnné produkty fungují!
Sponzorované odkazy:
O příznivých vlivech celozrnného pečiva na náš organismus jistě každý už slyšel. Je však až neuvěřitelné, jak ohromně prospěšný účinek konzumace celozrnných produktů má. Zjistěte, jak vám celozrnné produkty pomohou a jednoduše jimi nahraďte obyčejné pečivo.
Celozrnnými produkty ke štíhlosti
Obezita je nepříjemná skutečnost, která trápí mnoho lidí. Bohužel se nejedná jen o estetickou vadu, ale obezita může zásadním způsobem přispívat i k mnoha obtížím a onemocněním. Ke zdravému životnímu stylu tedy patří omezená konzumace tuků a nezdravých cukrů. I tak nevinná potravina, jako je rohlík z bílé mouky může představovat krok k obezitě. Oproti tomu celozrnné pečivo má efekt naprosto opačný. Takové pečivo je nejen lahodné, ale má velice pozitivní činky na naše zdraví i na snahu zhubnout nějaké to kilo. Významný efekt během redukčních diet dokázalo celozrnné pečivo během mnoha přísně řízených výzkumů.
Jak celozrnné pečivo poznat?
Na výrobky zdravé výživy se v poslední době orientují mnohé společnosti. Bohužel se může stát, že se setkáme se klamavě označeným výrobkem. Pro 100% jistotu je tedy dobré, nahlédnout do složení výrobku a přesvědčit se, že nekupujeme zajíce v pytli. Dle vyhlášky obsahuje celozrnné pečivo alespoň 80% celozrnné mouky nebo odpovídající podíl obalových částí z obilek. Podíváme-li se tedy na etiketu výrobku, na prvním místě ve složení by měla stát celozrnná mouka a dále části obilného zrna, jako například otruby či šrot. Někdy bývá prospěšné celozrnné pečivo zaměňováno za pečivo vícezrnné, které však dle vyhlášky může obsahovat i pouhých 5% celozrnné mouky. Mezi slovy celozrnný a vícezrnný je tedy ohromný rozdíl.
Zapojte celozrnné pečivo do svého jídelníčku
Díky postupu výroby celozrnného pečiva se jednotlivá zrna zachovají i s obalovou vrstvou a klíčkem, díky čemuž v nich zůstanou všechny zdraví prospěšné látky jako vitamíny, minerály a vláknina. Energie z celozrnného pečiva se uvolňuje postupně a to má velmi pozitivní vliv na naši snahu zůstat štíhlý. Celozrnným pečivem můžete postupně nahradit veškeré konzumované pečivo a zrovna tak lze nahradit bílou mouku moukou celozrnnou, která má skutečně široké spektrum využití. S celozrnnou moukou budete péct i vařit zdravěji.
Článek Celozrnné produkty fungují! byl publikován 2. ledna 2010 v 00.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).
Podobné články
- Pečivo – které je kvalitní a které jen reklamní trik? 20.07.2014 12.00
- Jak by měla vypadat ideální snídaně? 27.05.2015 12.00
- Nezdravé potraviny – těmto se vyhněte obloukem! 12.11.2012 10.00
- Je lepek nebezpečný? 28.09.2015 12.00
- Tohle jsou nejhorší svačiny, které můžete dětem dát 21.10.2012 13.00
Top 10
- Kronova nemoc - choroba zažívacího ústrojí
- Leukocyty – zvýšené množství v krvi a moči
- Tejpování obličeje – zaslouží si vaši pozornost?
- Problém, o kterém se nemluví - bolesti kostrče I. díl
- Posílení imunitního systému u dětí
- Péče o zuby začíná již v dětském věku
- IZIP - elektronická zdravotní knížka VZP
- Mononukleóza – nemoc (nejen) z líbání - II. díl
- Jak chránit svou pokožku na cestách
- Umíte rozlišit mezi úpalem a úžehem? II. díl
Tagy
dieta úpal, úžeh mononukleóza péče o chrup, strava imunita kosmetika hubnutí zdraví
Doporučujeme
Magazín Uzdravim.cz se tématikou zdraví a nemoci, zdravotní problémy.