Když si červenou řepu vařím cca 15 min, má pak ještě vůbec nějaké
vitamí ny? Dík jestli mi někdo odpovíte)))Chutná mi salát z červené
řepy, který si vařím, ale syrovou řepu nemám moc ráda, proto se
informuji.
Pokud se ta řepa vaří vcelku a se slupkou, tak určitě nějaké vitamíny
zbydou… já ji třeba nastrouhám syrovou, přidám vločky, povařená
lněná semínka, sůl a pepř a pak zahustím moukou a udělám placičky (nebo
spíš burgery)
Ahojky, tohle jsem našla, je to odpověd na vaši otázku: Není bez
zajímavosti, že červená řepa vařením své vynikající vlastnosti
prakticky neztrácí. Zejména zůstávají nedotčeny její antioxidační
schopnosti. Nejnověji to dokázali američtí vědci, kteří zjistili, že
obsah a účinnost antioxidantů jsou stejné u vařené i syrové řepy.
Snižuje se pouze obsah vitaminů zhruba na polovinu. Naopak vláknina je lépe
stravitelná ve vařené než syrové řepě. Doporučuje se ji vařit
přibližně čtyřicet minut v páře.
Když si červenou řepu vařím cca 15 min, má pak ještě vůbec nějaké
vitamí ny? Dík jestli mi někdo odpovíte)))Chutná mi salát z červené
řepy, který si vařím, ale syrovou řepu nemám moc ráda, proto se
informuji.
Titulek:RE: vařená červená řepa OdpovědětNapsal/a: Ivana Přidáno: 14.10.2010 11.43
Červenou řepu syrovou nastrouhám na jemno s mrkví,přidám 2 lžičky
cukru,špetku soli, pár kapek olivového oleje a pochutnáme si na skvělém
salátu.
Z červené řepy,mrkve,jablka vylisuji šťávu /jablek musí být víc/
skvělé ,rodina se nebouří .
Vy moje děvčata,dám Vám dobrou radu.Do odšťavňovače č..řepu,jablka
a mrkev,to je orgazmus!!!!!! Dle chutě lze přidat,pomeranč,prostě kdejaké
ovoce,to pak má šmrnc.
Titulek:Řepa OdpovědětNapsal/a: Martin Přidáno: 25.11.2010 09.39
Nejúčinější je samozřejmě čerstvá šťáva z kvalitního
odšťavňovače např.Champion.Přidávám mrkev,celer,prostě podle
chuti.Vařením či dušením jde až 95% vitamínu a zdraví prospěšných
látek pryč.
Od podzimu se potácím s každoročním problémem. Jen na obličeji se mi
udělá ekzém a nepomáhala žádná mastička. U ženské je to docela
problém. Na doporučení kamarádky jsem si začala dělat salát z červené
řepy (červ. řepu uvařím a nakrájím na kostičky, přidám nakrájené
sterilované okurky, hrášek a mrkev (zelenina z pytlíku – zamražená),
postrouhám tvrdý sýr, osolím střídmě, opepřím, pokapu olivovým
olejem). Do toho si každé ráno udělám čerstvou šťávičku z červ.
řepy a jablíčka a mrkvičky (šťávu vypiju a zbytek sním). Lze osladit
medíkem. Ekzém je fuč:)). Pleť je jako dětská prdýlka a nehledě o tom,
že mám energie na rozdávání:)). Něco na té řepě asi bude:)).
Doporučuji.
Koupila jsem si odšťavňovač na ovoce a zeleninu. Dopoledne piji šťávu
z ovoce , odpoledne zelenina. Celer,mrkev, červená řepa,kedlubna. (a pod.)Na
odpad ze zeleniny ihned dám pytíček určený do mrazničky. Šťávu vypiji,
vylisované zbytky dám zmrazit a následně je použiji jako vývar do
polévky.
Jen si člověk musí zvyknout na okamžité rozebrání a omytí přístroje.
Jiinak bezva, po 3 týdnech manželovi klesl cholesterol až doktorka
čubrněla. Vřele doporučuji!!!
Titulek:červená řepa- šťáva OdpovědětNapsal/a: Hana Přidáno: 26.07.2011 19.35
Dobrý den , odšťavňuji červ,řepu- vypiji denně půl litru šťávy.
Ale co cukr. Je sladká. Chci tuto šťávu pít 3 měsíce. Nedostanu
cukrovku?
Dobrý den, cukrovky se nebojte!!! Já popíjím červenou řepu pravidelně
již půl roku a cukr mám naprosto v normě. Dokonce má plet nabrala lepší
barvu a zesvětlaly mi pihy!!! kulhankovakaterina@seznam.cz
Titulek:pomazánka z řepy OdpovědětNapsal/a: Gita Přidáno: 22.09.2011 06.13
Chci se podělit o jednu úžasně zdravou dobrotu. Pomazánka z řepy:
Uvařím řepu, nemusí být úplně do měkka, vychladlou ji na jemném
struhadle nastrouhám, přidám hodně, ale opravdu hodně pažitky, v zimě
pórek, a zamíchám s jedním kvalitním pomazánkovým máslem (ne tím
levným, to mi nechutnalo), osolím a opepřím. Ono to tak nevypadá, ale je to
neuvěřitelná dobrota a komu jsem to udělala, včetně mého muže, který
měl k řepě odpor, tak to moc chutnalo. Jednou týdně ke snídani! Jsem
6 let po „ženské“ operaci, měla bych mít menopauzu a brát umělé
hormony, neberu je a věřte nebo ne, jsem zcela v pohodě. Dočetla jsem se
totiž, že „červená řepa pomáhá ženám více než syntetické
hormony“. Taky jsem měla celý život málo železa, po posledním
vyšetření mi sestřička řekla, abych raději neužívala žádné
potravinové doplňky, že mám mírný nadbytek železa!!! :) žádné doplňky
neužívám, jen řepu.....
Titulek:salátek z řepy OdpovědětNapsal/a: co.rine Přidáno: 16.01.2012 15.40
Ahoj,mužský včera udělal salátek a výborný:Syrovou řepu nastrouhal na
mrkvovém struhadle,přidal zakysanou smetanu,pár kapek olivového
oleje,utřený stroužek česneku,pár kapek citrónu a sůl podle
chuti-výborné,zkuste:)
Titulek:syrová č.řepa OdpovědětNapsal/a: aja Přidáno: 25.10.2015 15.26
nastrouhám syrovou červenou řepu na hrubo,mírně osolím,zakapu
citronem..mňamka
Diskuse - Červená řepa – zázrak pro naše tělo
Odpovědět Napsal/a: Iva
Přidáno: 28.09.2010 17.08
Když si červenou řepu vařím cca 15 min, má pak ještě vůbec nějaké vitamí ny? Dík jestli mi někdo odpovíte)))Chutná mi salát z červené řepy, který si vařím, ale syrovou řepu nemám moc ráda, proto se informuji.
Odpovědět Napsal/a: Iren
Přidáno: 29.09.2010 17.24
To by me take zajimalo, varim repu i mnohem dele, v celku,aby byla mekka a pak ji zakapnu citronem a jim…
Odpovědět Napsal/a: Lucka
Přidáno: 04.10.2010 18.13
Pokud se ta řepa vaří vcelku a se slupkou, tak určitě nějaké vitamíny zbydou… já ji třeba nastrouhám syrovou, přidám vločky, povařená lněná semínka, sůl a pepř a pak zahustím moukou a udělám placičky (nebo spíš burgery)
Odpovědět Napsal/a: Vendulka
Přidáno: 15.03.2011 08.50
Ahojky, tohle jsem našla, je to odpověd na vaši otázku: Není bez zajímavosti, že červená řepa vařením své vynikající vlastnosti prakticky neztrácí. Zejména zůstávají nedotčeny její antioxidační schopnosti. Nejnověji to dokázali američtí vědci, kteří zjistili, že obsah a účinnost antioxidantů jsou stejné u vařené i syrové řepy. Snižuje se pouze obsah vitaminů zhruba na polovinu. Naopak vláknina je lépe stravitelná ve vařené než syrové řepě. Doporučuje se ji vařit přibližně čtyřicet minut v páře.
Odpovědět Napsal/a: Iva
Přidáno: 28.09.2010 17.08
Když si červenou řepu vařím cca 15 min, má pak ještě vůbec nějaké vitamí ny? Dík jestli mi někdo odpovíte)))Chutná mi salát z červené řepy, který si vařím, ale syrovou řepu nemám moc ráda, proto se informuji.
Odpovědět Napsal/a: Ivana
Přidáno: 14.10.2010 11.43
Červenou řepu syrovou nastrouhám na jemno s mrkví,přidám 2 lžičky cukru,špetku soli, pár kapek olivového oleje a pochutnáme si na skvělém salátu.
Z červené řepy,mrkve,jablka vylisuji šťávu /jablek musí být víc/ skvělé ,rodina se nebouří .
Odpovědět Napsal/a: Honza
Přidáno: 11.11.2010 23.54
Vy moje děvčata,dám Vám dobrou radu.Do odšťavňovače č..řepu,jablka a mrkev,to je orgazmus!!!!!! Dle chutě lze přidat,pomeranč,prostě kdejaké ovoce,to pak má šmrnc.
Odpovědět Napsal/a: Martin
Přidáno: 25.11.2010 09.39
Nejúčinější je samozřejmě čerstvá šťáva z kvalitního odšťavňovače např.Champion.Přidávám mrkev,celer,prostě podle chuti.Vařením či dušením jde až 95% vitamínu a zdraví prospěšných látek pryč.
Odpovědět Napsal/a: Evík
Přidáno: 25.01.2011 19.32
Od podzimu se potácím s každoročním problémem. Jen na obličeji se mi udělá ekzém a nepomáhala žádná mastička. U ženské je to docela problém. Na doporučení kamarádky jsem si začala dělat salát z červené řepy (červ. řepu uvařím a nakrájím na kostičky, přidám nakrájené sterilované okurky, hrášek a mrkev (zelenina z pytlíku – zamražená), postrouhám tvrdý sýr, osolím střídmě, opepřím, pokapu olivovým olejem). Do toho si každé ráno udělám čerstvou šťávičku z červ. řepy a jablíčka a mrkvičky (šťávu vypiju a zbytek sním). Lze osladit medíkem. Ekzém je fuč:)). Pleť je jako dětská prdýlka a nehledě o tom, že mám energie na rozdávání:)). Něco na té řepě asi bude:)). Doporučuji.
Odpovědět Napsal/a: Pampeliška
Přidáno: 06.06.2011 17.24
Koupila jsem si odšťavňovač na ovoce a zeleninu. Dopoledne piji šťávu z ovoce , odpoledne zelenina. Celer,mrkev, červená řepa,kedlubna. (a pod.)Na odpad ze zeleniny ihned dám pytíček určený do mrazničky. Šťávu vypiji, vylisované zbytky dám zmrazit a následně je použiji jako vývar do polévky. Jen si člověk musí zvyknout na okamžité rozebrání a omytí přístroje. Jiinak bezva, po 3 týdnech manželovi klesl cholesterol až doktorka čubrněla. Vřele doporučuji!!!
Odpovědět Napsal/a: Hana
Přidáno: 26.07.2011 19.35
Dobrý den , odšťavňuji červ,řepu- vypiji denně půl litru šťávy. Ale co cukr. Je sladká. Chci tuto šťávu pít 3 měsíce. Nedostanu cukrovku?
Odpovědět Napsal/a: Kateřina Kulhánková
Přidáno: 02.08.2011 13.14
Dobrý den, cukrovky se nebojte!!! Já popíjím červenou řepu pravidelně již půl roku a cukr mám naprosto v normě. Dokonce má plet nabrala lepší barvu a zesvětlaly mi pihy!!! kulhankovakaterina@seznam.cz
Odpovědět Napsal/a: Gita
Přidáno: 22.09.2011 06.13
Chci se podělit o jednu úžasně zdravou dobrotu. Pomazánka z řepy: Uvařím řepu, nemusí být úplně do měkka, vychladlou ji na jemném struhadle nastrouhám, přidám hodně, ale opravdu hodně pažitky, v zimě pórek, a zamíchám s jedním kvalitním pomazánkovým máslem (ne tím levným, to mi nechutnalo), osolím a opepřím. Ono to tak nevypadá, ale je to neuvěřitelná dobrota a komu jsem to udělala, včetně mého muže, který měl k řepě odpor, tak to moc chutnalo. Jednou týdně ke snídani! Jsem 6 let po „ženské“ operaci, měla bych mít menopauzu a brát umělé hormony, neberu je a věřte nebo ne, jsem zcela v pohodě. Dočetla jsem se totiž, že „červená řepa pomáhá ženám více než syntetické hormony“. Taky jsem měla celý život málo železa, po posledním vyšetření mi sestřička řekla, abych raději neužívala žádné potravinové doplňky, že mám mírný nadbytek železa!!! :) žádné doplňky neužívám, jen řepu.....
Odpovědět Napsal/a: co.rine
Přidáno: 16.01.2012 15.40
Ahoj,mužský včera udělal salátek a výborný:Syrovou řepu nastrouhal na mrkvovém struhadle,přidal zakysanou smetanu,pár kapek olivového oleje,utřený stroužek česneku,pár kapek citrónu a sůl podle chuti-výborné,zkuste:)
Odpovědět Napsal/a: aja
Přidáno: 25.10.2015 15.26
nastrouhám syrovou červenou řepu na hrubo,mírně osolím,zakapu citronem..mňamka
Odpovědět Napsal/a: Kateřina Navrátilová
Přidáno: 23.12.2015 21.35
já ji miluju s kozím sýrem a oříšky, hodně se snažím dobíhat organismu i koloidními minerály