Tea tree – zázrak z přírody

Tagy:  tea tree, olej, desinfekce, antiseptikum, pleť, akce, zranění, přírodní léčba, přírodní produkty

Sponzorované odkazy:

Tea tree – zázrak z přírody

Oblíbený a známý tea tree olejíček má neskutečně pozitivní účinky a pomáhá v celé široké škále problémů. Jeho léčivé vlastnosti jsou známé odedávna a využívají jej domorodé kmeny i moderní medicína. S tea tree olejem se velmi často setkáme v kosmetických výrobcích, jedná se totiž o nejsilnější přírodní antiseptikum. Obsažený jej nalezneme v pleťové kosmetice ale i v krémech a čisticích mýdlech. Tea tree olej jako takový si můžeme pořídit v čisté i zředěné formě. Koncentrovaný je totiž velmi silný a mohl by dráždit pokožku.

O tea tree oleji

Látka známá jako tea tree olej se získává z rostliny Melaleuca altemifolia a jedná se o čistě přírodní produkt. V přirozeném stavu je velmi koncentrovaný. Již to je první výhodou, jelikož z přírody získané produkty jsou účinné a při správném používání šetrné. Zředěný tea tree olejíček můžeme aplikovat přímo na pokožku a možnost podráždění je tím pádem minimální. Ideální je ředit tea tree v jiném velmi kvalitním čistém oleji. Někdy pár kapek přidáme do vody, tak je vhodný ke kloktadlům a výplachům. Pořiďte si olejíček v malé nádobce a mějte jej po ruce kdykoli a kdekoli.

Účinky tea tree oleje

Tea tree má báječné dezinfekční a antibakteriální vlastnosti a také je účinný při potížích virového původu. Mnoho žen ocení jeho účinky na vaginální infekce, skvěle se osvědčí také při ucpaných dutinách, bolestech v krku či při rýmě. Velmi snadné je aplikovat tea tree lokálně na nejrůznější drobná poranění. Pomáhá hojit oděrky, akné, spáleniny, také opary a afty. Použijte tea tree olejíček také při bodnutí komárem. Rozetřený na pokožce odhání nepříjemný a dotěrný hmyz a účinkuje tak jako repelent.

Použití olejíčku

Tea tree olejíček můžeme koupit zředěný, či 100 % čistý. Například na akné můžeme olej nanášet nezředěný, v jiných případech, kdy jej aplikujeme na přímo pokožku se však doporučuje zředit. Kromě lokální aplikace rovnou na pleť můžeme tea tree olejíček použít také k výplachům a kloktání, obkladům a také jej lze inhalovat. V takovém případě přidáme několik kapek oleje do nádoby vody. Koncentrace bývají různé. Tea tree olej můžeme použít také na naše ratolesti a při péči o ně a léčit jím lze i domácí mazlíčky. Pomocí oleje zbavíme zvířata blech a ošetřit jím můžeme také drobné ranky.

Článek Tea tree – zázrak z přírody byl publikován 2. srpna 2010 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...