Nacházíte se: Úvodní stránka > Zdravá výživa > Losos aneb konzumujme prospěšné tuky se stylem
Sponzorované odkazy:
Aby naše tělo správně fungovalo, je nezbytné dopřávat mu pestrou stravu a pravidelně doplňovat množství nejrůznějších látek. Vitamíny, minerály, ale i tuky jsou nezbytností, které náš organismus ke správnému fungování potřebuje. Bez přísunu všech důležitých živin by naše tělo bylo brzy slabé, nefungovalo by správně a také bychom se potýkali s celou řadou méně či více závažných onemocnění.
Nejsou to jen vitamíny a minerály, které si naše tělo žádá. Zrovna tak nezbytně potřebuje i tuky. Mezi těmi jsou však ohromné rozdíly a právě proto je potřeba vybírat si pečlivě a správně. Nezdravé nasycené tuky konzumuje v živočišném masu, maso rybí však obsahuje tuky nenasycené, které prospívají lidskému organismu a mají dokonce blahodárné účinky na naše tělo v celé široké škále.
Konzumací lososa ke zdravějšímu a krásnějšímu tělu ***********¨
Právě losos obsahuje vyvážené množství živin a především již zmiňovaných zdravých nenasycených tuků, které prospívají. Tato nenápadná rybička má velký obsah omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin, které jsou zodpovědné mimo jiné za zdravé srdce. Konzumaci lososa lze tedy brát jako prevenci před závažnými kardiovaskulárními onemocněními. Maso z lososa je navíc báječným zdrojem bílkovin, které naše tělo rovněž nezbytně potřebuje. Všechny zmiňované látky obsahují také jikry lososa, dokonce i ve větším množství. Kdo má rád kaviár proto jistě zajásá.
Ačkoli se jedná o maso poměrně tučné, může být konzumováno i během redukčních diet. Maso lososa není příliš kalorické a látky v něm obsažené jsou navíc velmi prospěšné. Růžové maso je lehce stravitelné, což ocení lidé s nestabilní hladinou cukru v krvi. S lososem tak můžeme docílit nejen zdravější, ale také krásnější a štíhlejší postavy. Konzumovat jej lze bez obav pravidelně, bude to mít jedině pozitivní účinky.
Losos je velmi oblíbený protože výborně chutná a navíc skvěle vypadá. Bezpečně jej poznáme podle charakteristické jemné růžové barvy. Rybí maso je ceněné pro mnohá svá pozitiva a hostit jim návštěvu přinese vždy úspěch. Na stolech se nám bez obav může objevit několikrát v týdnu. Skvělé je také velké množství způsobů, na které jej lze připravit. Od nejjednoduššího restování na olivovém oleji až po složitější úpravy a kombinace s čerstvými bylinkami.
Sponzorované odkazy:
Vylecit.cz
Přebírání textů z těchto stránek je bez svolení autora trestné.
CMS vytvořilo amedio.cz.