Losos aneb konzumujme prospěšné tuky se stylem

Tagy:  zdravé tuky, cholesterol, dieta, rybí maso, kaviár, živiny, losos, ryby

Sponzorované odkazy:

Losos aneb konzumujme prospěšné tuky se stylem

Aby naše tělo správně fungovalo, je nezbytné dopřávat mu pestrou stravu a pravidelně doplňovat množství nejrůznějších látek. Vitamíny, minerály, ale i tuky jsou nezbytností, které náš organismus ke správnému fungování potřebuje. Bez přísunu všech důležitých živin by naše tělo bylo brzy slabé, nefungovalo by správně a také bychom se potýkali s celou řadou méně či více závažných onemocnění.

Tuky, které potřebujeme

Nejsou to jen vitamíny a minerály, které si naše tělo žádá. Zrovna tak nezbytně potřebuje i tuky. Mezi těmi jsou však ohromné rozdíly a právě proto je potřeba vybírat si pečlivě a správně. Nezdravé nasycené tuky konzumuje v živočišném masu, maso rybí však obsahuje tuky nenasycené, které prospívají lidskému organismu a mají dokonce blahodárné účinky na naše tělo v celé široké škále.

Autor: Javier LastrasAutor: Javier Lastras

Konzumací lososa ke zdravějšímu a krásnějšímu tělu ***********¨

Právě losos obsahuje vyvážené množství živin a především již zmiňovaných zdravých nenasycených tuků, které prospívají. Tato nenápadná rybička má velký obsah omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin, které jsou zodpovědné mimo jiné za zdravé srdce. Konzumaci lososa lze tedy brát jako prevenci před závažnými kardiovaskulárními onemocněními. Maso z lososa je navíc báječným zdrojem bílkovin, které naše tělo rovněž nezbytně potřebuje. Všechny zmiňované látky obsahují také jikry lososa, dokonce i ve větším množství. Kdo má rád kaviár proto jistě zajásá.

Ačkoli se jedná o maso poměrně tučné, může být konzumováno i během redukčních diet. Maso lososa není příliš kalorické a látky v něm obsažené jsou navíc velmi prospěšné. Růžové maso je lehce stravitelné, což ocení lidé s nestabilní hladinou cukru v krvi. S lososem tak můžeme docílit nejen zdravější, ale také krásnější a štíhlejší postavy. Konzumovat jej lze bez obav pravidelně, bude to mít jedině pozitivní účinky.

Chutný růžovoučký losos na našem talíři

Losos je velmi oblíbený protože výborně chutná a navíc skvěle vypadá. Bezpečně jej poznáme podle charakteristické jemné růžové barvy. Rybí maso je ceněné pro mnohá svá pozitiva a hostit jim návštěvu přinese vždy úspěch. Na stolech se nám bez obav může objevit několikrát v týdnu. Skvělé je také velké množství způsobů, na které jej lze připravit. Od nejjednoduššího restování na olivovém oleji až po složitější úpravy a kombinace s čerstvými bylinkami.

Autor: RuocaledAutor: Ruocaled

Článek Losos aneb konzumujme prospěšné tuky se stylem byl publikován 25. ledna 2011 v 00.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...