Mléčná dieta – skvělý pomocník při hubnutí nebo zabiják zdraví?

Tagy:  mléko, jídelníček, vápník, dieta, pozitiva, negativa

Sponzorované odkazy:

Mléčná dieta – skvělý pomocník při hubnutí nebo zabiják zdraví?

Dieta bývá jedním z nejčastějších způsobu, při zahájení procesu hubnutí. Málo komu totiž stačí pravidelně sportovat a zároveň neomezovat svůj jídelníček. Aby během redukce váhy nenastaly nežádoucí komplikace a následně se nedostavil jojo efekt, je velmi důležité pečlivě a s rozvahou najít ideální dietní plán pro naše tělo. Každý z nás je individuální a k vytouženému cíli by měl zvolit variantu přesně na míru.

Mezi nejnovější americké objevy patří mléčná dieta. Konzumace mléčných výrobků totiž slouží z rychlému odbourávání tuků, především v břišní oblasti. Tato dieta je velmi monotónní a je založená na konzumaci mléka a mléčných výrobků v kombinaci s malým množstvím zeleniny a masa.

Proč právě mléčná dieta?

Mléko totiž vděčí za svůj zeštíhlující účinek vápníku. Ten brání tvorbě tukových zásob, a pokud se denní příjem kilojoulů sníží na 5 040 až 6 300 KJ, pomáhá odbourávat i tukové polštářky. Stačí proto do jídelníčku zařadit třikrát denně mléčný produkt nebo sklenici mléka či kávu s mlékem. Mléčná dieta nepatří ke zdlouhavým hubnoucím procesům, dodržuje se 14 dní, přičemž poslední den se navracíme k obvyklé stravě.

Mléko za svůj zeštíhlující účinek vděčí vápníku, autor: Daniel Hurst PhotographyMléko za svůj zeštíhlující účinek vděčí vápníku, autor: Daniel Hurst Photography

Kolik lze shodit?

Při zcela správném postupu je možné shodit až 10 kg. U těžších případů s individuální péčí lze dosáhnout lepších výsledků.

Jak mléčná dieta funguje?

Hlavním faktorem je dodržování pravidelného stravovacího režimu. Jíst bychom proto měli 5× denně a to vždy po 3 hodinách. K jídlům, převážně k hlavním, se nepodávají žádné přílohy, ty totiž obsahují sacharidy, které práci diety značně kazí. Důležité je také stálí přísun tekutin, ty z těla odplavují škodlivé látky a zrychlují metabolismus. Všechny tyto aspekty vedou ke značnému úbytku váhy.

Pozitiva

Pozitivní na mléčné dietě je samozřejmě rychlý úbytek váhy a pitný režim.

Negativa

Bohužel mezi negativní stránky patří chuť a hlad. Dieta je chudá na chutě a díky malému množství jídla a jeho nevhodné skladbě málo zasytí a vyvolává pocit hladu.
Ač je dieta velice účinná, může vést ke zdravotním či kosmetickým následkům. Díky extrémnímu úbytku váhy za pár dní hrozí výskyt celulitidy a vzhledem k nadměrné konzumaci mléka i ke zhoršení stavu pleti. Mléčnou dietu je nejvhodnější konzultovat s lékařem či dietologem, při nesprávném postupu by mohla způsobit více škod než užitku.

Článek Mléčná dieta – skvělý pomocník při hubnutí nebo zabiják zdraví? byl publikován 24. srpna 2011 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...