Liposukce – pryč s nevzhlednými tukovými polštářky!

Tagy:  Tuk, odstranění tuku, operace, chirurg, zákrok, kanyla

Sponzorované odkazy:

Liposukce – pryč s nevzhlednými tukovými polštářky!

Nejste spokojená se svou korpulentnější postavou? Patříte k milovnicím dobrého jídla, díky kterému vlastníte objemnější pozadí? Pokud přemýšlíte o změně vašeho těla, jistě vás potěší fakt, že se nemusíte hodiny mučit v posilovně a nebo držet neskutečně drastické diety. Liposukce je alternativou, která vás během pár hodin zbaví přebytečného tuku v choulostivých partiích. Jestli jste se rozhodli pro tento v celku jednoduchý zákrok, připravte si dostatek financí a hlavně, vyberte si ověřenou kliniku, případné komplikace by nemusely být tím nejpříjemnějším zážitkem.

Liposukce vás zbaví nechtěnného tuku, avšak nevyformuje vám tělo, autor: skompresLiposukce vás zbaví nechtěnného tuku, avšak nevyformuje vám tělo, autor: skompres

Co je to liposukce?

Liposukce je zákrok, při kterém jsou lokalizované zásoby tuku odstraněny za účelem formování jednoho nebo více míst těla. Liposukce zlepšuje kontury a tvar těla rozrušením a odstraněním podkožního tuku pomocí kovové kanyly, která je hadicí napojena na přístroj, jenž vytváří podtlak, a umožní tak odsátí tuku z požadovaných oblastí. Odsávací kanyla je do těla vpravována krátkými, maximálně několik centimetrů dlouhými řezy, které obvykle chirurg umisťuje do přirozených záhybů kůže, aby po zhojení byly co nejméně viditelné. Tuto metodu liposukce lze použít na modelaci především břicha, boků, hýždí, stehen, kolen, horních partií paží, brady, tváří a krku. Liposukce je vhodná tehdy, pokud máte tukové zásoby v tzv. problémových partiích vašeho těla, které nelze odstranit cvičením ani dietou.

Co je dobré vědět před zákrokem

Při první konzultaci Vám bude chirurgem detailně objasněn průběh liposukce, bude vám také vysvětleno, která z liposukčních technik je pro Vás nejvhodnější. Společně určíte, kde leží vaše tukové zásoby, a bude zhodnocen stav vaší kůže. Určitě se svým chirurgem otevřeně prodiskutujte Vaše vyhlídky. Ve svých očekáváních byste měli být realističtí. Lékař k Vám musí být také upřímný, popsat vám všechny alternativy, rizika a omezení, která každá z technik liposukce obnáší. Je třeba si uvědomit, že především celková anestezie je značným rizikem a zátěží po organismus.

Liposukce je nejrychlejší metodou hubnutí, autor: chirurgieenetLiposukce je nejrychlejší metodou hubnutí, autor: chirurgieenet

Samotný zákrok

Liposukce zabere jednu, dvě až pět hodin, v závislosti na rozsahu prováděného výkonu. Před liposukcí vám chirurg na kůži vyznačí místo, ze kterého má být tuk odstraněn. Nákres má být proveden ve vzpřímené poloze, protože vleže se mění poloha podkožního tuku a mohou se tak zkreslit anatomické poměry. Na operačním sále nebo ambulanci Vám bude místo nákresu a okolní oblast natřena dezinfekcí. Poté vám bude pod kůži zavedena kanyla, s jejíž pomocí vám lékař odstraní přebytečný tuk. Odsátý tuk je smíchán s krví a má broskvovou barvu. Lékař při zákroku průběžně kontroluje vzhled odsávaného materiálu a hodnotí míru krvácení podle zbarvení tuku. Pacient je ihned po zákroku oblečen do kompresního prádla, které může být na daném pracovišti i šité na míru. Jeho dodání je vždy součástí liposukce.

Článek Liposukce – pryč s nevzhlednými tukovými polštářky! byl publikován 22. ledna 2012 v 15.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (3).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...