Plastika břicha – kdy ji podstoupit?

Tagy:  plastika břicha, plastická operace břicha, plastická operace, abdominoplastika

Sponzorované odkazy:

Plastika břicha – kdy ji podstoupit?

Závistivě hledíte na každou ženu s vosím pasem, zatímco vy se den co den mučíte v posilovně a výsledky jsou v nedohlednu? Někdy se bohužel i sebeusilovnější pokusy o krásnou postavu mohou zdát neuvěřitelně nereálné. Špatný metabolismus, nepřející genetika, nepravidelné stravování, tučné pokrmy, sladkosti, nedostatek pohybu – to všechno jsou faktory zabraňující ztrátě nadbytečných kilogramů. Pakliže již ztrácíte iluze o hubnutí přirozenou cestou, popřemýšlejte o velice efektivním a účinném řešení, které vás problému zbaví jednou pro vždy. Řeč je o Abdominoplastice, neboli plastické operaci břišní tkáně.

Operace břicha se provádí u mužů a žen, kteří trpí povislou kůží v oblasti břicha, přebytečným tukem či nedostatečným zpevněním břišních svalů. Tyto problémy ovšem netrápí pouze lidi se špatnou životosprávou, příčinou může být také těhotenství, výrazná redukce hmotnosti, rozestup přímých svalů či povolení svalů břišních. Povislá kůže v oblasti břicha je nejčastějším důvodem pro abdominoplastiku, neboť s tímto problémem nelze dělat prakticky nic jiného. Po porodu či úbytku mnoha kilogramů zůstane kůže v nadbytku a může trvat i několik let, než se navrátí do původního pružného stavu. Pakliže vás trápí ,,pouze“ nadbytečný tuk, postačí vám podstoupení drobnějšího zákroku, kterým je liposukce.

Plastika břicha vás zbaví povadlé kůže, autor: beauty&chickPlastika břicha vás zbaví povadlé kůže, autor: beauty&chick

Operace břicha probíhá v celkové anestezii a může trvat až několik hodin. Před podstoupením operačního zákroku je nezbytná konzultace s ošetřujícím lékařem, který vám stanoví předoperační pravidla, jež musíte striktně dodržovat. V první řadě je nutné 12 hodin před provedením zákroku nejíst, ale naopak dodržovat pitný režim. Vyhněte se také těžké fyzické námaze a sportovním aktivitám,l váš organismus by měl být v naprostém klidu, proto si naordinujte relax a maximální odpočinek, nejlépe v pohodlí vašeho domova. Po provedení zákroku je dobré zůstat minimálně 2 dny na hospitalizaci kvůli pozorování a vyndání drenu. Klient musí po dobu jednoho měsíce pravidelně chodit na převazy a kontroly, zda se jizvy hojí tak, jak by měly.

Jako všechny plastické operace můžete abdominoplastiku podstoupit od dosažení plnoletosti, ale přesto lékaři doporučují operační zákrok spíše osobám starším 25 let, u kterých už nehrozí žádné fyziologické změny.

Článek Plastika břicha – kdy ji podstoupit? byl publikován 27. října 2012 v 17.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...