Kdy a proč podstoupit plastickou operaci?

Tagy:  plastická operace, estetika, vzhled, krása, zdraví, zákrok, modeláž, lifting

Sponzorované odkazy:

Kdy a proč podstoupit plastickou operaci?

Málo kdo je stoprocentně spokojen se svým vzhledem a proto se jej snaží všemožně vylepšovat a zkrášlovat. Jedna věc je poctivě cvičit a takzvaně na sobě opravdu makat, hezky se oblékat a líčit se. Nicméně existují určité faktory, které vlivem genetiky či například stárnutí zkrátka neovlivníte. A proto je zde plastická chirurgie, která vám může snadno a rychle zbavit letitých mindráků a nebo pomoci po nepříjemné životní události.

Nejste se sebou spokojeni

Drtivá většina těch, a obvykle se jedná o ženy, kteří podstupují plastické operaci, se k tomuto kroku rozhodnou z osobních důvodů, jež jsou čistě estetického charakteru a dotyčné osobě pomohou k lepšímu sebevědomí. Řadu žen například od mládí trápí menší poprsí, díky kterému se necítí jako ženy a při výběru oblečení musejí také dlouho vybírat takové modely, jež na ,,hendikep" zbytečně neupozorňují. Plastická operace v podobě zvětšení prsou je jistě velikým zásahem do těla, ale také do mysli, neboť je prokazatelné, že právě ony ženy, co podstoupili tento zákrok, se cítí podstatně šťastnější. K lepšímu vzhledu a vyššímu sebevědomí rovněž může dopomoci plastická operace nosu, zvětšení rtů a nebo také liposukce.

Doporučí ji sám lékař

Někdy je rozhodnutí se pro plastickou operaci podpořené také radami a názory lékařů, kteří tvrdí, že budete v lepší zdravotní kondici. Může se jednat o banální zákrok v podobě nosní přepážky, ale také o zmenšení prsou, které vám zhoršují dýchání a nebo o zákrok po nehodě a zranění, které způsobilo jisté komplikace. V takovém případě následujte odborníky a operaci raději podstupte.

Věk nezastavíte

Do smrti se můžete oblékat jako mladiství člověk, obklopovat se mladšími lidmi a celkově se tvářit na méně, než vám ve skutečnosti je, co vás ale vždy prozradí, že pokožka, která vlivem přibývajících let, jednoduše chřadne. Okolo čtyřicítky přirozeně začnete s krémy proti vráskám a možná podstoupíte i pár botulotoxinových injekcí, ovšem za deset let budou tyto procedury nedostačující. Pak na řadu přichází lifting, kdy dojte k ,,natažení" obličejových svalů a vymizení veškerých vrásek a také k nejrůznějším úpravám těla jako je liposukce nebo modeláž prsou.

Plastika ano či ne?, autor: nicolettacholcettaPlastika ano či ne?, autor: nicolettacholcetta

Článek Kdy a proč podstoupit plastickou operaci? byl publikován 19. března 2014 v 12.00 v rubrice Krása a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...