Káva - nápoj nejen pro milovníky kávy

Tagy:  káva, mletá káva, zrnková káva, aromatizovaná, kafe, turek, presso, kávovar, překapávaná káva, vůně, chuť, kavárna

Káva - nápoj nejen pro milovníky kávy

Sníte doma o kávě, kterou jste pili v té nejluxusnější kavárně? Vaše sny můžete ihned realizovat. Česká společnost Oxalis nabízí to nejlepší z čaje a kávy. Specializovaný internetový obchod se zabývá mimo jiné i prodejem lahodné kávy – mleté a zrnkové.

Lahodná káva

Káva patří k nápojům se zajímavou tradicí. V některých zemích je pití kávy dokonce posvátné. I u nás je u mnohých lidí šálek kávy určen již pro „nastartování“ nového dne. Zamysleli jste se někdy nad tím, jaký vliv má na nás vlastně pití tohoto nápoje? Káva má povzbuzující účinky a zároveň vás dokáže uklidnit. Svou lahodnou chutí a vůní může působit na naše smysly i jako afrodisiakum.
Velké množství kávy by neměli pít zejména ti, kteří mají vysoký krevní tlak, trpí nespavostí, mají srdeční nebo žaludeční potíže, těhotné anebo kojící ženy apod. Káva obsahuje nejenom kofein ale také celou řadu látek, které lidskému organismu prospívají. Mnozí vědci a odborníci se shodují v tom, že pití čtyř až šesti šálků denně není nijak škodlivé. Pojďme se společně seznámit s mletou a zrnkovou kávou.

Lahodná káva, autor: QuasipalmLahodná káva, autor: Quasipalm

Zrnková káva

Hýčkejte si své chuťové buňky a dopřejte si tu nejlepší a nejchutnější kávu. Zrnkovou kávu si můžete sami semlít a vychutnávat tak vždy čerstvou a aromatickou kávu. Zrnka kávy můžete také využít jako vhodné aroma. Čerstvě semletá káva je typická pro své výraznou aroma a plnou chuť. Na internetových stránkách Oxalix.cz najdete vysoce kvalitní a chutné zrnkové kávy, které vás potěší nejen výtečnou chutí, ale také cenou. Dělí se do tří kategorií a to: káva plantážní, kávová směs a aromatizovaná káva. Mezi nejprodávanější kávu patří např. Brazílie Santos, Belgické pralinky, Kolumbie Excelso, Alžírská káva, Havajský ořech atd.

Zrnková káva, autor: WikedKentaurZrnková káva, autor: WikedKentaur

Mletá káva

Mletá káva také dokáže stejně jako zrnková káva poskytnout skvělý zážitek z dobrého šálku kávy. Své aroma čerstvé kávy si dokáže uchovat také zejména díky kvalitním obalům. Mletá káva je nejvhodnější pro ty, kteří nemají čas namlít si kávová zrna pro každý kávový šálek zvlášť, nebo pro ty, kteří si nechtějí kupovat mlýnek. Je vhodná zejména do překapávačů, k výrobě známého espressa nebo pro tzv. tureckou kávu.
Mletá káva se po otevření sáčku okamžitě vydá na cestu k vašim chuťovým buňkám – pomocí svého silného aroma. Po otevření se musí okamžitě pečlivě uzavřít, aby aroma nevyprchalo.
Dopřejte si vůni a chuť kávy jako ve Vaší oblíbené kavárně, zkuste např. čokoládovou, pralinkovou nebo oříškovou kávu.

Objevte kouzlo vynikající zrnkové nebo mleté kávy a dopřejte si lahodný šálek i Vy.

Baileys 250g – káva,aromatizovaná, mletá. Zdroj oxalis.czBaileys 250g – káva,aromatizovaná, mletá. Zdroj oxalis.cz

Článek Káva - nápoj nejen pro milovníky kávy byl publikován 5. června 2012 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...