Letní diety – zhubněte do plavek

Tagy:  letní diety, hubnutí, kilogramy, váha, postava, figura, pitní režim, voda, zelenina, ovoce, jídelníček

Sponzorované odkazy:

Letní diety – zhubněte do plavek

Léto je již v plném proudu a pro nás ženy nastalo období, kdy oprášíme sandálky a nejkratší sukně. Avšak pokud jste přes dlouhou zimu přibraly nějaké to kilo, je pochopitelné, že se vám do plavek, jenž se zařezávají na bocích, příliš nechce. Otázkou tedy zůstává, jak zimní hříchy napravit a moci se po městě opět promenádovat v minišatech, aniž byste pobuřovaly místní občany. Řešením jsou lehké letní diety, jenž během pár týdnů zatočí s přebytečnými kilogramy a dodají vám opět na sebevědomí. Neschovávejte se pod dlouhé sukně a volná trika, zapracujte na své figuře a budete se zase cítit krásná a fit.

Dodržujte pitní režim

Každý lékař a dietolog vám řekne, že voda a dostatek tekutin celkově je základem zdravého životního stylu. Díky horku máte větší žízeň a nemusíte si tolik kontrolovat pitný režim, ale vypít byste mělayalespoň 3 litry vody denně. Rozhodně pijte po menších dávkách v kratší době, nesmíte vypít nárazově dva litry za hodinu. Ale pozor, pijte vždy pouze vodu neslazenou a zásadně bez bublinek, jinak efekt bude spíše opačný než hubnoucí a detoxikační. Jednou za čas si můžete dopřát lahev neslazené minerálky. Pokud vám čistá voda moc nechutná, přidejte si do vychlazené sklenice plátek citronu nebo limetky. Voda dostane příjemný citrusový nádech.

Letní dieta zahrnuje konzumaci ovoce a zeleniny, autor: ritaoraLetní dieta zahrnuje konzumaci ovoce a zeleniny, autor: ritaora

Zelenina

Zelenina je skvělým pomocníkem při jakékoliv dietě, neboť neobsahuje takřka žádné kalorie. Jak zeleninu efektivně zařadit do jídelníčku? Vynechejte přílohy a nahraďte jimi onu zeleninu. K obědu si například ogrilujte plátek kuřecího prsíčka a k němu si dopřejte čerstvý salát s jogurtovou zálivkou. Spořádáte necelých 400 kcal a přitom se krásně nasytíte. K večeři si taktéž dejte zeleninový salát a nebo celozrnný chléb s trochou zeleniny. Výbornou alternativou je capricio, neboli plátky rajčat prokládané mozarelou a bazalkou, zalité olivovým olejem a balzamikovým octem. K dietě a ke správné výživě vůbec se vztahuje pravidelné stravování. Dopřejte si proto mezi hlavními jídly – snídaně, oběd, večeře, vždy svačiny. Dopoledne si dejte musli tyčinku a nebo ovoce, odpoledne se sacharidů vyvarujte, sáhněte raději po mrkvi.

Ovoce

Když už v létě hodně zeleniny, tak určitě i ovoce. Jen nesmíte zapomínat na to, že samo ovoce je dost sladké, a proto se doporučuje jíst ho raději v první polovině dne – a nepřidávat už žádný cukr. Ale i mezi ovocem se dá najít dost druhů, které se hodí na letní diety. Nedávno se rozmohla tzv. plážová dieta. Její podstata spočívá v tom, že skoro pořád jíte, ale jen ananas, kiwi a případně i jiné málo sladké ovoce. Hollywoodské herečky si ji oblíbily zejména proto, že ovoce bývá vždy k dispozici v jejich karavanech, a místo večeře s kolegy jdou raději spát.

Získejte postavu snů, autor: meritasZískejte postavu snů, autor: meritas

Článek Letní diety – zhubněte do plavek byl publikován 11. června 2012 v 09.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...