3 tipy jak se zbavit zlozvyků

Tagy:  nemoc, návyk, kontrola, kouření, nikotin, nehty, kousání nehtů, uklízení

Sponzorované odkazy:

3 tipy jak se zbavit zlozvyků

Zlozvyky jsou nepříjemnou součástí života a dovedou pěkně znepříjemňovat život jak vám, tak vaším nejbližším, přátelům a kolegům.Možná si již spousty let své nepříliš dobré a otravné návyky plně uvědomujete a rádi byste se jich jednou pro vždy zbavili. Ovšem vaše marné pokusy vás několikrát přesvědčily o tom, že proces nebude zrovna procházka růžovou zahradou. Vyzkoušejte těchto pár ověřených triků, jak ze začarovaného kruhu zlozvyků vystoupit.

Okousané nehty?Již nikdy více!

Mezi nejtypičtější zlozvyky jak mužů tak žen snad všech věkových kategorií, patří rozhodně a nekompromisně, kousání nehtů. Ošklivý návyk v podobě zkracování nehtového lůžka pomocí vlastních zubů není příliš estetický a navíc působí velmi odpudivě. Co tedy dělat pro jeho radikální ukončení? Zde platí stará, dobrá a roky ověřená klasika v podobě pálivého laku na nehty, která vám prostě a jednoduše nehet nedovolí okusit a pakliže to přeci jen nevědomky zkusíte, v ústech velice dlouho ucítíte hořkou pachuť.

Zbavte se kouření jednou pro vždy, autor: kenji.aryanZbavte se kouření jednou pro vždy, autor: kenji.aryan

Sbohem nebezpečné cigarety

O tom, že je kouření životu nebezpečné a ročně zabije tisíce lidí, nemusíme vést žádný spor, avšak závislý člověk, který se této neřesti oddává spousty let a cigarety jsou vlastně jeho každodenním společníkem, se zlozvyku zbavuje opravdu obtížně. Zde platí kombinace několika produktů, se kterými mají, dnes již bývalí kuřáci, skvělé zkušenosti. V první řadě si pořiďte nikotinové náplasti, které vám do těla postupně vpravují potřebnou dávku nikotinu, avšak bez zdraví škodlivého dehtu. Zakoupíte je bez předpisu v každé lékárně a jejich užívání je triviální. Další metoda, která u většiny testovaných prospěla, je elektronická cigareta, jež je sice zpočátku trochu větší investicí, ale za její vlastnictví budete po chvíli šťastní.

Sterilně čisté prostředí

O zlozvyku neustálého uklízení jste již jistě slyšeli a ač máte možná pocit, že se s ním nesetkáváte příliš často, trpí jim valná hromada žen. Příčinou je obvykle neustálá touha a potřeba kontroly, která se navenek projevuje prakticky nepřetržitým utíráním prachu, zametáním a podobně. Hygienicky čisté prostředí je skvělé, ovšem nic se nesmí přehánět a sterilní domácnost nesvědčí vám, ani dětem. Pokud nepracujete a jste na mateřské dovolené nebo se staráte o pohodlí domova, mějte stále zaměstnané ruce. Naučte se plést, háčkovat, malujte, luštěte křížovky, vařte a pečte. V průběhu činnosti je jen těžko budete vracet k umývání podlahy.

Uklízení jako zlozvyk, autor: go_greener_ozUklízení jako zlozvyk, autor: go_greener_oz

Článek 3 tipy jak se zbavit zlozvyků byl publikován 18. července 2013 v 12.00 v rubrice Zdraví a Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...