3 tipy na odborné odstranění akné

Tagy:  pleť, pokožka, pupínky, zánět, kosmetika, laser, antibiotika

Sponzorované odkazy:

3 tipy na odborné odstranění akné

Pleť je odrazem našeho zdraví a pokud zrovna nezáří štěstím a svěžestí, pak s vámi pravděpodobně není vše v naprostém pořádku, což se vám pokožka snaží naznačit. Tmavé kruhy pod očima mohou signalizovat špatnou činnost jater, pigmentové skvrny často poukazují na hormonální nerovnováhu a pak zůstává kapitola akné, která je natolik obsáhlá, že důvody vzniku zánětlivých pupínků a černých teček, nemusíte nikdy odhalit. Co ale dělat, pokud toužíte po krásné, zdravé pleti a doposud vám žádné pokusy o to, ji získat, nepomohly? Vyzkoušejte pár odborných tipů, které by měly váš problém jednou pro vždy vyřešit.

Pravidelná kosmetika

Spoustu žen trápí mastnější pokožka, ucpané póry a celková nerovnost pleti. Ta ovšem může způsobena ,,pouze" jakýmsi zanedbáním péče o pokožku. Pleť obličeje je velmi citlivá a specifická a zatímco jednomu prospívají tonika s alkoholem, jiný se jich nemůže ani dotknout. Pakliže patříte k těm ženám, které nevědí, jaký mají typ pleti a jak vlastně pokožku správně opečovávat, navštěvujte pravidelně kosmetický salon, kde se vám dostane osobní péče a především cenných rad, které vás lehčí formy akné jistě zbaví.

Zbavte se akné pomocí laseru, autor: tuparruZbavte se akné pomocí laseru, autor: tuparru

Laserové centrum

Forem akné je hned několik. Jedno je pouze povrchové, tvořené drobnými pupínky, které lze snadno vymáčknout či sami zmizí během několika málo dní a nezanechají po sobě žádné stopy. Pak existuje střední forma akné, která zahrnuje i občasný podkožní boláček a následně se můžete setkat s formou třetí, čili nejhorší, kdy akné pleť trvale porušuje a zanechává hluboké jizvy. Abyste těmto problémům předešli, zkuste navštívit speciální laserové centrum, kde se vám za pomocí odborného lékařského přístroje dostane hloubkového čištění pleti a odstraňovaní příčin akné v jejich samotném zárodku. Lasery jsou ale poměrně nákladnou záležitostí, celková léčba vás tak může přijít i na několik tisíc korun.

Kožní antibiotika

Poslední a zde rozhodně zaručenou trefou do černého, jsou kožní antibiotika, která vám po konzultaci a osobní prohlídce, předepíše váš dermatolog. Léky se obvykle užívají několik měsíců a mají trvalé až definitivní výsledky. Pleť byste po prodělané kůže měli mít čistou, hladkou a konečně zdravou.

Antibiotika vám předepíše dermatolog, autor: hr.icioAntibiotika vám předepíše dermatolog, autor: hr.icio

Článek 3 tipy na odborné odstranění akné byl publikován 23. srpna 2013 v 12.00 v rubrice Zdraví a Krása. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...