Účinné zbraně v boji proti akné

Účinné zbraně v boji proti akné

Akné je záležitost, která se týká nejen mladistvých, ale i překvapivě velkého počtu dospělých lidí. Patří mezi nejčastější onemocnění kůže, které postihuje až 85 % dospívající populace ve věku 11 – 30 let. Není to pouze vlivem hormonálních změn v mládí, ale existuje řada dalších faktorů, které pozitivně působí na tvorbu nedokonalostí. Jedná se zejména o hygienické návyky, životní styl a množství stresu. Právě kvůli tomu, že jsou to okolnosti, které můžete sami ovlivnit, je důležité se zaměřovat na prevenci, aby vůbec nebylo třeba problematickou pleť řešit.

Čistota půl zdraví

Především zmiňované dobré hygienické návyky dokážou v boji s akné pomoci. Pokud vaše pleť má sklon se nadměrně mastit, je zapotřebí klást silný důraz na řádnou péči. I v tomto případě platí přísloví všeho s mírou, a tedy i s čištěním pleti to ani nepřehánějte. Nezapomínejte si ji vyčistit jak ráno, tak i večer, to bohatě stačí. Samozřejmě je velmi důležité, jaký produkt užíváte.

Pokud necítíte, že by vám pleťová voda pomáhala, zkuste čisticí gel, vhodný především pro mladistvé, nebo mycí kostku.

Ne v každém případě je to snadný úkol, nicméně i po dlouhém flámu nikdy nezapomeňte na řádné odlíčení. Můžete využít produkty, které pleť odlíčí, ale zároveň i čistí. Častou chybou je také přesvědčení, že mastný typ pleti nepotřebuje hydrataci. Opak je pravdou. Nejenže hydratační krém patří do povinné výbavy, ale dokonce tento typ pleti může být často i dehydratovaný. Proto na vyčištěnou pleť alespoň jednou denně použijte hydratační krém, který je přesně specializovaný na vaši pleť.

Jenže pouze každodenní návyky nestačí. Nezapomínejte ani na peeling jednou týdně. Ten vám vyhlazuje povrch pokožky, stahuje póry a rozjasňuje pleť. Pokud se opět zaměříte na produktovou řadu, která je přímo specifická na problematický typ pleti, pomůže vám i v boji proti tvorbě nedokonalostí. A jestli občas také máte to neodbytné nutkání se ručně nějakého pupínku zbavit, zkuste to vydržet a aplikujte korektor, který okamžitě zmírňuje zarudnutí.

Zde čtete základní principy hygieny, pokud bojujete s mastnou pletí se sklonem k akné. Svou péči o pleť zefektivníte, pokud budete využívat produktovou řadu proti akné. Má složení, které přesně cílí na zbavení se černých teček, ale zároveň jsou dostatečně citlivé a jemné, aby problematickou pokožku nepodráždily. Již za pár týdnů uvidíte a pocítíte příjemné výsledky.

Článek Účinné zbraně v boji proti akné byl publikován 2. listopadu 2017 v 23.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...