Předvánoční dieta - jak na ni?

Tagy:  předvánoční dieta, hubnutí, kila, nadváha, jídelníček, pohyb, strava

Sponzorované odkazy:

Předvánoční dieta - jak na ni?

Vánoce se kvapem blíží a spolu s nimi i očekávaná Štědrovečerní večeře, sváteční kachna se zelím a knedlíky, hromady cukroví a domácích zákusků a spousty dalších pochutin, které jsou sice výtečné, ale nesou spolu jisté riziko v podobě nadbytečných kil. Pokud patříte k těm, kteří bohužel přes svátky Vánoční obvykle přiberou, vyzkoušejte revoluční předvánoční dietu, která vás na nápor dobrot připraví a možná budete mile překvapeni, jak vám to i 1. ledna, bude neuvěřitelně slušet!

Hlad? Ani náhodou!

Pojem předvánoční dieta není ničím novým a spousta lidí se s ním již několikrát setkala. Bohužel, již samotný pojem ,,dieta" evokuje cosi, co populace špatně chápe a co srovnává s hladem a trápením se. Dieta ovšem není o nekonečném omezování se a odpočítávání minut do konce strašného utrpení. Její podstata by vám měla být příjemná a rozhodně snesitelná, neboť byste se měli cítit dobře a zdravě, nikoli vyčerpaně. Během diety proto zapomeňte na pojem hlad!

Předvánoční dieta spočívá v jakémsi pročištění organismu a k jeho odlehčení, které tělo postupně a nenápadně připraví na přísun kalorických a především mastných pokrmů. Její účel není drasticky zhubnout, abyste o Vánocích měli co nabrat!

Dieta rozhodně není o hladu, autor: diettlogo1Dieta rozhodně není o hladu, autor: diettlogo1

První fáze – pryč s nezdravými pokrmy!

Žádné týdny pouze o mléce, jablkách či sucharech. V první fázi diety ze svého jídelníčku vyřaďte nezdravé pokrmy, které obsahují nasycené mastné tuky a jednoduché cukry. Konzumovat byste proto neměli sladkosti, příliš tučná jídla typu kachna nebo řízek a obloukem se vyhýbejte rychlému občerstvení. Abyste neměli pocit, že vám sladké chybí, nahraďte jej čerstvým ovocem, zdravějšími musli tyčinkami a nebo cereálními sušenkami.

Druhá fáze – přivítejte bílkoviny a vlákninu

Každá správná dieta je postavena na přísunu bílkovin a vlákniny, které jsou skvělými spalovači, dokáží zasytit a pomáhají budovat svalstvo. Do svého každodenního menu proto zařaďte kuřecí a krůtí maso, libovou šunku, cereálie, vajíčka, jablka, zeleninu všeho druhu, ale také luštěniny, kuskus a celozrnné těstoviny. Ještě máte pocit, že budete mít hlad?

Třetí fáze – hlavně pravidelnost

Kamenem úrazu silnějších lidí je nepravidelná strava, ta je totiž podstatně důležitější, než samotné složení jídla. Tělu stereotyp naprosto vyhovuje, proto se naučte jíst 5× denně a to ideální v obdobných časových rozmezích.

Čtvrtá fáze – pohyb!

Žádné hubnutí nebude nikdy stoprocentní bez pohybu a fyzické aktivity. Záleží pouze na vás, zda upřednostníte týmové sporty, tenis a nebo dlouhé svižné procházky. Každopádně aktivně hýbat byste se měli alespoň 3× týdně.

Změňte svůj jídelníček, autor: Purple Sherbet PhotographyZměňte svůj jídelníček, autor: Purple Sherbet Photography

Článek Předvánoční dieta - jak na ni? byl publikován 3. prosince 2013 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...