4 zásady, díky kterým bude vaše sportování maximálně efektivní!

Tagy:  sportovní aktivita, fyzická aktivita, cvičení, fitness, posilovna, oblečení, obuv, vybavení, doplňky výživy, strava, jídelníček

4 zásady, díky kterým bude vaše sportování maximálně efektivní!

Aktivní pohyb by měl být nedílnou součástí života každého jedince, neboť jedině tak se můžete udržovat v kondici a vitalitě i v pokročilejších letech. Lidé, kteří pravidelně sportují a cvičí jsou štíhlejší, fyzicky zdatnější a beze všeho také podstatně spokojenější. Ať už patříte k těm, co cvičí od malička a pohyb považují za svou drogu, a nebo jste se rozhodli konečně zatočit se svými přebytečnými kily, měli byste dodržovat pár základních pravidel, díky kterým docílíte toho největšího efektu.

Základem je vybavení

Pokud se vydáte na horskou tůru s nepraktickou kabelkou a nebo si půjdete zaběhat v neforemných teniskách, nikdy do toho nedáte maximum a celou akci si neužijete na sto procent. Možná jste při pohledu na ,,vystajlované" dámy v posilovnách doposud razili teorii, že se pouze předvádějí, ale kvalitní obuv a pohodlné oblečení jsou základ, bez kterého se neobejdete. Zavítejte proto do svého oblíbeného obchodu a nebo si prohlídněte on-line nabídku na internetu, kde si vyberete to pravé pro vás. A zda zvolíte ryze funkční variantu či zhodnotíte i zajímavý design hodinek Festina, je čistě ve vaší režii.

Kvalitní vybavení je základ, autor: najtenisKvalitní vybavení je základ, autor: najtenis

Zapojte doplňky výživy

Spousta lidí se od doplňků výživy drží striktně stranou a má za to, že se jedná o tělu neprospěšnou chemii. Opak je ale pravdou a pokud holdujete cvičení ve fitness centru či vrcholovému sportu, například kreatin vám dodá nejenom energii, ale také pomůže s formováním svalové hmoty. Kreatiny jsou doporučovány tenistům, hokejistům, ale také těm, kteří své volné chvíle pravidelně zasvěcují posilovně.

K hubnutí pouze sport nestačí

Sportovně založení jedinci, kteří mají dobré spalování a s nadváhou nikdy neměli problém, vědí, jak se stravovat a obvykle si mohou dopřát téměř cokoliv. Vy ostatní, co se ale pokoušíte zhubnout, musíte vědět, že pouze fyzická aktivita nestačí a je třeba změnit i jídelníček. Je-li vaším cílem shození několika pár kilogramů a spíše zpevnění povoleného svalstva, postačí vám vynechat jednoduché cukry, smažená jídla a tučné pokrmy. Těm, jež se rozhodli pro radikálnější změnu, nejlépe poradí výživový poradce a osobní trenér, kteří vám ruku v ruce sestaví ten nejlepší program, se kterým bude spalování radost.

Nic se nemá přehánět

Řekli jste si, že se pro jednou budete držet svého Novoročního předsevzetí a do hubnutí jste se pořádně opřeli? Pak možná děláte chybu, díky které ne a ne spalovat. Tělo se totiž nikdy nesmí přepínat a překračovat tepovou frekvenci, protože potom sice získáváte na fyzické kondici, ale cukry se okamžitě mění v tuk. Nejste-li si jisti, jak rychle běhat, s jakou intenzitou jet na rotopedu či jak dlouho se dřít v posilovně, změřte si tepovou frekvenci a možná budete překvapeni, jak moc se vám uleví.

Vyzkoušejte kreatiny, autor: fitexpresVyzkoušejte kreatiny, autor: fitexpres

Článek 4 zásady, díky kterým bude vaše sportování maximálně efektivní! byl publikován 28. ledna 2014 v 22.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...