Zdravý životní styl a sport – cesta k dlouhému životu

Tagy:  zdravý životní styl, jídlo, pokrmy, nezdravé jídlo, smažené jídlo, pohyb, sport, jídelníček, běh, tenis

Zdravý životní styl a sport – cesta k dlouhému životu

Zdravý život styl je pro většinu lidí dosti neznámý pojem a v kombinaci s pohybem nepředstavitelné duo. Jistě, pravá česká kuchyně je výtečná a sportovní aktivity zaberou spoustu času, ale přemýšleli jste také někdy nad následky? Fast foody jsou návykové, čili vás donutí k jejich časté konzumaci a pomalu vás odepíší infarktu. Sedavé zaměstnání vám na kondičce také nepřidá a celovečerní popíjení piva je drijákem pro játra, která máte jenom jedna. Vezměte svůj život do vlastních rukou a vydejte se opačným směrem, pokud se tedy nechcete ocitnout v obchodě, kde prodávají invalidní vozíky.

Se stoprocentně zdravým životním stylem nelze začít ze dne na den. Pokud jste roky zvyklí kouřit, popíjet a stravovat se výhradně smaženě, rozhodně hned druhý den neskončíte s mrkví v puse. Začněte tedy s drobnými krůčky, které vás postupně dovedou k cíli. Co udělejte jako první, je seznam všeho, čeho chcete dosáhnout. Jste vášnivými kuřáky, ale zlozvyku se chcete zbavit? Lehce a pozvolna snižujte dávky na minimum, skvělým pomocníkem je také elektronická cigareta, jež vám s návykem snadno a rychle pomůže. Alkohol ze svého života definitivně vyloučit nemusíte. Sklenička bílého vína každý večer je zdravá, ale tvrdý alkohol a několik ,,lahváčů“ denně ztěží. Ke správné životosprávě patří také pravidelný pitný režim, denně byste do těla měli vpravit tři litry neperlivé a hlavně neochucené vody.

Zdravý životní styl zahrnuje výborné jídlom, autor: jessicalettucetomatoZdravý životní styl zahrnuje výborné jídlom, autor: jessicalettucetomato

A teď přichází na řadu radikální změna jídelníčku. Pokud jste si teď představili syrovou zeleninu a kuskus, jste na omylu. Vše co je zdravé a lahodící tělu, nemusí být nutně nedobré. Zdravé stravování obnáší spousty čerstvých surovin, ovoce, bílé maso a mléčné výrobky. Čemu byste se měli rezolutně vyvarovat jsou smažená jídla a extrémně kořeněné pokrmy. To,že budete žít zdravým životním stylem neznamená, že zapomenete, jak vypadá čokoláda. Drobnou sladkost si můžete s klidem dopřát denně. Zda vám chybí některé vitaminy, potřebné pro správný chod organismu, obstarejte si je na této adrese, kde najdete veškeré zdravotnické pomůcky http://www.tual.sk/ a dokonce zdravotní obuv.

Spolu s vyváženou stravou jde ruku v ruce samozřejmě pohyb. Nikde není dáno, že se dennodenně musíte mučit v posilovně, na to běžný člověk nemá ani čas, ale jednou za čas si zajděte zaběhat, na tenis či do bazénu. Uvidíte, že se budete cítit podstatně lépe. V případě, že nastanou nějaké bolesti, způsobené fyzickou námahou, pořiďte si bandáž, kterou zakoupíte zde http://www.tual.sk/…-a-termopasy.

Sportem ku zdraví, autor: alobos FlickrSportem ku zdraví, autor: alobos Flickr

Článek Zdravý životní styl a sport – cesta k dlouhému životu byl publikován 21. července 2012 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...