Časté močení - proč trápí právě vás a jak se ho zbavit?

Tagy:  močový měchýř, močové cesty, ledviny, káva, čaj, tekutiny, bolesti, urolog

Sponzorované odkazy:

Časté močení - proč trápí právě vás a jak se ho zbavit?

Problémy spojené s močovou trubicí jsou především u žen velmi časté, neboť mají mnohdy co společného s gynekologickými problémy a celkově ,,spodek" dokáže něžné pohlaví trápit víc, než je třeba. Delší dobu se potýkáte s častým močením, které vás budí ze spaní, vyrušuje z nejrůznějších aktivit a organizuje vám život, neboť musíte stavět u každí benzínové pumpy, při příchodu na návštěvu se ihned ptáte na toaletu a v každém nákupním centru hledáte veřejné záchodky? Pak můžete mít zdravotní komplikace, ale také se může jednat o naprostou banalitu, kterou lze vyřešit prakticky ihned…

Chronický zánět močového měchýře

Klasický zánět močového měchýře nebo močové trubice je obvykle doprovázen silnými bolestmi při močení a mnohdy i krví v moči. Vás ale tyto problémy netíží, pouze máte časté nutkání na ,,malou"? Pak se může jednat o chronický zánět močového měchýře, kdy se vlivem silnější imunity zánět nerozvinul do klasické podoby, ale zůstal ve fázi infikování, která se stala tak nějak vaší součástí. V každém případě navštivte urologa, který vás komplikací zbaví lehčími antibiotiky a urologickými čaji.

Proč chodíte často močit?, autor: LennertBProč chodíte často močit?, autor: LennertB

Zánět ledvin

Se zánětem ledvin není vůbec radno si zahrávat a zatímco zánět močových cest lze řešit rychle a poměrně snadno, se zánětem ledvin může dojít i k trvalým následkům. Jak poznat, že by právě toto mohl být váš případ? Ledviny vás neustále pobolívají, moč má jasně žlutou a velmi zapáchající barvu, máte zvýšenou teplotu, potíte se a v moči jste našli stopy krve. Při těchto příznacích však nepropadejte panice, ne všechny projevy mohou vést vždy k jednomu cíli a teplota či časté močení může mít i jiné vysvětlení. Bližší informace vám však v každém případě poskytne lékař, konkrétně urolog.

Klasické prochladnutí

Fakt, že chodíte často ,,čůrat" ještě nemusí znamenat nic vážnějšího, ale můžete se potýkat s obyčejným nastydnutím. Ženské orgány jsou velmi citlivé a proto není divu, že při nošení krátkých sukní v zimě nastydnete. Obstarejte si brusinkové čaje, zabalte se do teplé deky, noste pletené ponožky a obtíže možná za pár dní sami odezní.

Hodně pijete

Dalším a velmi prostým vysvětlením častého močení může být například enormní příjem tekutin. Pokud denně vypijete před 2,5 litru tekutin a ještě ke všemu v pozdních hodinách, nemůžete se divit, že váš močový měchýř nevydrží až do rána.

Pijete močopudné tekutiny

A nejenom, že pijete hodně, ale také můžete pít močopudné tekutiny, díky kterým se opravdu naběháte. Pakliže jste zanevřeli na neokysličenou vodu a k vašim oblíbencům patří černé čaje a káva, pravděpodobně chodíte na malou více, než ostatní lidé. Naučte se omezit přísun kofeinu a najednou uvidíte, že vyspat se celou noc je velmi snadné.

Káva podporuje močení, autor: quasipalmKáva podporuje močení, autor: quasipalm

Článek Časté močení - proč trápí právě vás a jak se ho zbavit? byl publikován 3. března 2014 v 12.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...