Týká se hyperaktivní močový měchýř i vás?

Tagy:  močový měchýř, musimcasto.cz, hyperaktivní močový měchýř, močení, stres, inkontinence, únik moči, léčba, příznaky, cvičení, léky

Týká se hyperaktivní močový měchýř i vás?

I v tak vyspělém dnešním světě, kdy můžete virtuálně nakupovat, chatovat na tisíce mil daleko a sledovat filmy v trojrozměrném provedení, zde vždy bude strašák jménem nemoci. Ty byly, jsou a budou i za tisíce let, byť možná ne všechny se smrtelnými následky. Problémy močových cest nemusejí být vždy životu nebezpečné, nicméně značně omezují v každodenních činnostech a způsobují přemíru stresu. Chcete se zase cítit komfortně a mít své odchody na toaletu i nečekané výbuchy smíchu pod kontrolou? Pak zjistěte, zda právě vás netrápí hyperaktivní močový měchýř a jestli s ním můžete něco dělat.

Základní příznaky hyperaktivního měchýře

Hyperaktivní močový měchýř se projevuje nadměrným močením, případě úniky moči nebo náhlou potřebou odskočit si, lidově řečeno, na malou. Po mnoho let se tyto jevy přisuzovaly spíše seniorům nebo malým dětem, které ještě svoji potřebu nemají tolik pod kontrolou. Přirozeně s nízkým nebo naopak vyšším věkem jsou problémy s močením poměrně přirozené, nicméně mladý a zdravý člověk by měl mít močový měchýř plně pod kontrolou. Potřebujete si odskočit častěji než jednou za hodinu? Dojdete si na malou za den více jak 8×? Potřeba močit je mnohdy náhlá, velmi intenzivní a prakticky nezadržitelná? Dochází k úniku moči například při smíchu nebo pohybu? Pokud jste na tyto otázky odpovědi jednoznačně ano, pak jste přesně tou skupinou trpící hyperaktivním močovým měchýřem.

Řídí močový měchýř celý váš život? Autor: musimcasto.czŘídí močový měchýř celý váš život? Autor: musimcasto.cz

Nenechte si močovým měchýřem řídit život

Někteří jedinci, kteří tuší, že jejich potřeba močení zdaleka není v pořádku a především pod kontrolou, mají tendence se vyhýbat lékařskému vyšetření a nevědomky si ničí svůj osobní, společenský, ale také pracovní život. Pakliže se bojíte, že během představení v divadle nevydržíte nejít na malou, pak si vybíráte buď krátké alternativy anebo volíte místa v blízkosti východu. Jakmile se máte alespoň na 2 hodiny objevit na místě, kde nejsou toalety, automaticky svoji účast rušíte. Z pracovní porady několikrát odejdete, neboť by vám močový měchýř mohl co nevidět způsobit pořádné faux pas a nemluvě o sexuálním životě, kterého se začínáte stranit a tím měníte i své chování a nálady. Opravdu chcete, aby vám hyperaktivní močový měchýř ničil život? Vyhledejte raději odbornou pomoc a žijte zase naplno.

Hyperaktivní měchýř lze efektivně řešit

Žádné lékařské vyšetření není příjemné a docházet pravidelně do ordinace lékaře rovněž ne, ale v tomto případě se nejedná o bolestivé zákroky ani příliš namáhavá léčení, která by se táhla dlouhé roky. Ohromný kus práce totiž musíte udělat vy sami. Po vyšetření urologem, kdy se vyloučí zhoubná onemocnění, infekce a jiné problémy, jež by časté močení mohly způsobovat, je pacientovy „naordinována“ léčba. Nejčastěji se jedná o behaviorální terapie, farmakologickou léčbu anebo populární Kegelovy cviky. Ty pomohou zpevnit pánevní dno a tím dostat močový měchýř a jeho fungování pod kontrolu. Po několika měsících zpozorujete znační zlepšení, nervozita z neustálého močení opadne a vy se opět vrátíte do starých kolejí, kde není močový měchýř ústředním tématem.

Článek Týká se hyperaktivní močový měchýř i vás? byl publikován 21. února 2017 v 01.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...