Bělejší zuby přírodní cestou

Tagy:  bílé zuby, domácí bělení, bělení zubů, chrup, špenát, jahody, soda

Sponzorované odkazy:

Bělejší zuby přírodní cestou

Zuby jsou nejen praktickým pomocníkem při konzumaci potravy, ale stejně tak jako hladká pleť či bujný vlasový porost, poukazují na fyzickou krásu. Rovné a bílé zuby jsou symbolem starostlivosti, pečlivosti a lidem, kteří je vlastní, zkrátka nedokážete odolat, a to ať už se jedná o muže, či ženu. Srovnat ,,úsměv" můžete poměrně snadno pomocí rovnátek, avšak barva zubů je dána geneticky podobně jako struktura vlasů a pokožky. Pokud vás nebylo dáno do vínku pyšnit se bělostným chrupem, než se vydáte na drahé a někdy nebezpečné stomatologické bělení, vyzkoušejte několik domácích rad, díky kterým si zuby snadno vybělíte a přitom utratíte sotva pár korun.

Špenát nejen pro svaly

O špenátu se pravý, že pomáhá budovat svalovou hmotu, avšak málo kdo již ví, že také napomáhá odstraňovat nepěkný povlak a zuby tak bělit přírodní cestou. Žvýkáním špenátových listů se uvolňují kyseliny, které zuby zbavují plaku a dodávají ji čistý vzhled. Zkuste pravidelně konzumovat syrový baby špenát a uvidíte, že na sebe pozitivní výsledky nenechají dlouho čekat.

Když kartáček nestačí…Když kartáček nestačí…

Jahody kdykoliv a kdekoliv

Jahody jsou skvělým ovocem, na kterém snad není jediné negativum. Jsou výborné, sladké, avšak obsahují minimum cukru a proto jsou vhodné i pro dietáře a diabetiky. Co jste ale možná nevěděli, že jahody obsahují abrazivní částice, které dokáží čistit a bělit chrup. Pochutnávejte si na jahodových pochoutkách kdykoliv a kdekoliv a těšte se z hollywoodského úsměvu již za pár týdnů.

Soda za pár korun

A naprosto nejlacinější variantou domácího bělení chrupu, je obyčejná kuchyňská soda, jež dovede zázraky. Jednak je vhodná do vaření a pečení, dokáže odbourat pálení žáhy a překyselený organismus a závěrem umí dokonale vyhlazovat povrch chrupu a následně jej vybělit. Připravte si doma jednoduchou bělící kůru. Smíchejte lžičku jedné sody se solí a lžičkou octu. Touto směsí si ráno i večer čistěte chrup a o zaručený výsledek máte postaráno. Nezapomeňte však na to, že tato kombinaci není příliš vábná a proto si po ranní očistě octem a sodou, vyčistěte chrup ještě klasickou zubní pastou.

Jahody dokáží bělit chrupJahody dokáží bělit chrup

Článek Bělejší zuby přírodní cestou byl publikován 25. dubna 2014 v 12.00 v rubrice Krása a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...