4 tipy, jak být pro své nejbližší oporou

Tagy:  přátelství, rodina, vztahy, pomoc, chování, láska, problémy

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak být pro své nejbližší oporou

Rodina a přátelé jsou blízké osoby, kterých bychom si měli vážit, neboť tu nemusejí být napořád. Jak poznáte pravého kamaráda a také rodinu, která za to opravdu stojí? Tak, že vám v těžké situaci vždy pomohou a nikdy vás, takzvaně, nenechají na holičkách. Pakliže se můžete pochlubit takovým okolím, měli byste si jich náležitě vážit a pokud budou mít trable, dokázat jim pomoci tak, jako pomohli oni vám…

Využijte telefonu

Mobilní telefony měly přednostně sloužit ke komunikaci, díky které se domluvíte na schůzce nebo si zavoláte opraváře. Dnes se ale využívají především pro kontrolu emailů, fotografování a psaní statusů na facebooku. Využijte jejich chytrých služeb a čas od času ukažte svým přátelům, že vám na nich opravdu záleží. S nejlepšími kamarádkami buďte neustále v kontaktu a pokud zjistíte, že má některá z nich problém, nečekejte, až se vám sama svěží, ale nabídněte pomocnou ruku, kterou dotyčná jistě ocení. Přátelé by si měly pomáhat, tak ukažte, že jako přítel, máte jisté kvality.

Autor: win_relationshipAutor: win_relationship

Dělejte kompromisy

Přátelství a rodinné vztahy jsou o vzájemné důvěře a pomoci, která někdy obnáší jisté změny plánů a úkroky stranou. Naplánovali jste si večeři se svou drahou polovičkou, ale sestra vám zavolá, že se ji porouchalo auto? Pak ji rozhodně nemůžete odmítnout, ale nechat partnera na pospas samotě, je také nevhodné. Udělejte proto vždy praktický kompromis, který bude vyhovovat oběma stranám. Vy tak pomůžete blízké osobě a zároveň nezapomenete na potřeby té druhé.

Naučte se říkat ne

Možná to zní trochu zvláštně, nicméně naučit se říkat ne, je zárukou kvalitního a upřímného přátelství. Pokud přiběhnete vždy, kdykoliv vám kamarádka zavolá a udělá naprosto vše, oč vás požádá, těžko si můžete být jisti, že jste její opravdový přítel a ne jen sluha nebo otrok. Pokud čas od času nějakou tu nezbytnost odmítnete nebo navrhnete jiné řešení, ukážete svoji hodnotu a navíc brzy poznáte, zda takovému člověku vůbec stojíte za pozornost. Pokud se vám kamarádka již neozve, můžete být jedině potěšeni, že je ve vašem okolí o otravného člověka méně.

Pomozte s řešením situace

Ať už se s nejlepší kamarádkou rozešel dlouholetý přítel, mamince umřel pes nebo sestra nesložila maturitní zkoušku, vždy se pokuste do situace začlenit tak, jako by se jednalo o váš vlastní problém a navrhněte společné řešení. ,, Vyrazíme do klubu a najdeme Ti nového přítele, pořídíme nového pejska a zatím můžeš volné chvíle trávit s tím mým, na další pokud se pořádně připravíme, já tě budu zkoušet každý den" A přesně takové ráze a následně činnosti tohoto typu, vaši nejbližší budou, v těžkých situacích, potřebovat.

Článek 4 tipy, jak být pro své nejbližší oporou byl publikován 30. června 2014 v 12.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...