Jak nedat chřipce šanci

Tagy:  chřipka, nachlazení, příznaky, léčba, podzim, zima

Sponzorované odkazy:

Jak nedat chřipce šanci

Únava, zvýšená teplota, ucpaný nos, kašel, pulzující bolest hlavy… Každý z nás zná jistě víc než důvěrně alespoň některý z výše uvedených příznaků chřipky a nachlazení. Právě pro podzimní období, kdy se náš organismus musí vyrovnat s náhlými změnami teplot, je zvýšený výskyt chřipky a nachlazení charakteristický. Jak se těmto neduhům účinně a zároveň šetrně bránit?

Vyvážená a zdravá strava

To, že strava, kterou přijímáme, přímo ovlivňuje naše zdraví, je všeobecně známá věc. Především na podzim a v zimě bychom do našeho jídelníčku měli zařadit dostatek ovoce a zeleniny, celozrnných obilovin, zakysaných mléčných výrobků a mořských ryb. Nemělo by se zapomínat ani na pravidelný pitný režim – denně bychom měli vypít minimálně 2 litry tekutin, jejichž základ by měla tvořit neperlivá voda. Vhodné jsou rovněž bylinkové a ovocné čaje, ředěné ovocné a zeleninové šťávy.

Dostatek pohybu

Jedině zdravý a otužilý organismus se může ubránit infekci. K získání odolnosti pomáhá také dostatek tělesné aktivity, a to především venku na čerstvém vzduchu. Denně se hýbejte alespoň 30 minut. I svižná chůze například ráno do zaměstnání se počítá!

Jednoduchá hygienická opatření

Řádí-li venku epidemie chřipky, je lepší se vyhnout místům s větší koncentrací lidí, jako jsou kina, divadla, supermarkety a podobně. Pokud je to jen trochu možné, minimalizujte i cestování hromadnými dopravními prostředky. Základem zůstává důkladné mytí rukou pokaždé, když přijdete z venku nebo jste-li v kontaktu s již nemocnou osobou.

Kvalitní spánek se nedá ničím nahradit

I když je to někdy z časových důvodů těžké, snažte se spát minimálně 7 hodin denně. Vašemu tělu tak prokážete velkou službu. Dostatečně odpočívejte a vyhýbejte se stresu, který náš organismus dokáže velmi oslabit.

Vyzkoušejte homeopatii

Pokud hledáte přírodní a zároveň velmi šetrnou metodu, která chřipku a nachlazení dokáže nejen léčit, ale i jim předcházet, homeopatie je pro vás ideální volbou. Homeopatické léky jsou netoxické a jejich velkou výhodou je fakt, že je mohou užívat úplně všichni včetně kojenců, těhotných a kojících maminek a seniorů. Lze je také bez obav kombinovat s léky „klasickými“. Pro více informací se poraďte se svým ošetřujícím lékařem či s lékárníkem.

Článek byl publikován za souhlasu ordinace.cz

Článek Jak nedat chřipce šanci byl publikován 14. října 2015 v 13.00 v rubrice Nemoci a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...