4 tipy, jak sportovat v lednu

Tagy:  sportování, pohyb, leden, sportovní aktivita, sportovní činnost, běh, lyžování, bruslení, skákání, trampolína

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak sportovat v lednu

Leden je každoročně tím měsícem, kdy mají veškerá sportovní zařízení od tenisových kurtů až po fitness centra, zdaleka největší tržby. Ptáte se proč? Důvod je zcela jasný, během Vánočních svátků se všichni věnovali každoročnímu obžerství, zdravá strava šla stranou a stejně tak veškerý pohyb. Není se proto čemu divit, že dnes chtějí tito hříšníci nově nabyté kilogramy shazovat. A´t už se věnujete sportování pravidelně nebo se chcete jen dostat do původní formy, inspirujte se sportovními aktivitami, které můžete dělat nejenom v lednu, ale po celý zbytek zimy a prakticky 12 měsíců v roce.

Zima vám v běhu nezabrání

Běh se stal novodobým trendem, kterému se věnuje čím dál více nadšenců. Rok co rok se na společných bězích a maratonech objevuji další lidé, což je známka toho, že je během pravděpodobně sportem století. Běh je skvělou aktivitou, která rozproudí metabolismus a lymfatický systém, pomůže vám shazovat kila a provozovat jej může prakticky každý. V České republice však nejsou pro tuto aktivitu po celý rok ideální podmínky. Pokud mrzne, padá sníh a je „ledovka“, byli byste hazardéři, kdybyste vyběhli na svoji oblíbenou trasu. To vás ale nezastaví, existují totiž skvělé alternativy. Vydejte se do nejbližšího fitness centra na běžecký pás anebo si takovou pomůcku obstarejte domů. Není nic efektivnějšího, než shlédnout svůj milovaný seriál a zároveň si u toho dát pěkně do těla.

Autor: Hotel de la Paix GenèveAutor: Hotel de la Paix Genève

Využijte zimu a led

Zima je obecně limitujícím ročním obdobím, kdy většina lidí přirozeně zleniví. Často se vám nechce vstát z postele, natož se vydat do chladného venkovního prostředí. Co se sportu v zimě týče, skvěle můžete využít mrznutí a led, a to ideálně v případě bruslení. Během bruslení na stadionu nebo zamrzlém rybníku budete nejenom shazovat kilogramy, ale také zpevňovat postavu. Do aktivity ideálně zapojte svého partnera a děti,, užijete si legraci a zároveň prospějete svému organismu.

Lyžování jako pořádná dávka sportu

Lyžování je typickou zimní sportovní aktivitou, které se často věnují i ti, co přes rok leží doma na gauči. Jedná se totiž o něco, co je zábavné a obvykle spojené s krásnou dovolenou a pobytem na horách. Ať už se rozhodnete na týden vypravit do rakouských nebo italských Alp, vydáte se na pár dní do Špindlerova Mlýna anebo s rodinou prostě jen na jedno odpoledne vyrazíte na sjezdovku, mějte na paměti, že během lyžování spálíte stovky kalorií. Odměnit se pak můžete jednou z kulinářských specialit přímo na sjezdovce.

Zaskákejte si a hubněte

Kdo by to byl řekl, že během skákání může také zhubnout. Faktem ale je, že během jakéhokoliv aerobního pohybu hubnete, a to jak při běhání, skákání, rychlé chůzi, lyžování, bruslení nebo tancování. Pokud nechcete sportovat venku, využijte sportovních klubů a posiloven a vydejte se na trampolíny. Během jedné lekce se skvěle zapotíte a naučíte se zase nový druh sportu.

Autor: Harald GrovenAutor: Harald Groven

Článek 4 tipy, jak sportovat v lednu byl publikován 6. ledna 2016 v 17.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...