Umíte se hýčkat? 3 tipy, jak vypnout a nechat se rozmazlovat

Tagy:  relaxace, welness, pobyt pro celiaky, kolagen, tepláková souprava, stres, práce

Umíte se hýčkat? 3 tipy, jak vypnout a nechat se rozmazlovat

Dnešní doba se nese ve znamení neustálého spěchu, nervozity a stresu především ze zaměstnání, kde je na většinu lidí vyvíjen nátlak. Buď jste zaměstnanci a přesčasy jsou u vás na denním pořádku nebo podnikáte a odkázáni sami na sebe a své knowhow, mezi značnou konkurencí, bojujete o přežití. Takový kolotoč povinností se přenáší také do osobního života, kdy trpíte nejenom vy, ale také vaši nejbližší. Pod tíhou starostí tak většina populace přestala relaxovat, ba dokonce zapomněla, jak důležité je odpočívat a nechat se, čas od času, hýčkat. Uvědomte si, že i vy jste pouze člověk, žádný robot, a musíte, chtě nechtě, prostě občas vypnout.

Zahoďte telefon a vypařte se

Pokud jste si za roky tvrdé dřiny zvykli, být neustále na telefonu a s počítačem v ruce vyřizovat jeden email za druhým, pravděpodobně si na toto vaše životní tempo navyklo i okolí. To vás pak nenechá v klidu naobědvat, povečeřet s rodinou a jakmile si naplánujete odpolední masáž nebo kadeřníka, prakticky neustále saháte po mobilním aparátu v domnění, že bez vás svět nemůže normálně fungovat. Opak je ale pravdou a jakmile pocítíte, že je stresu přespříliš a organismus začíná stagnovat, prostě a jednoduše vypněte veškerou elektroniku a odjeďte. Vybrat si můžete z neuvěřitelného množství wellness pobytů, v této době jsou skvělou volbou hory, na jaře zase eurovíkend v jednom z krásných evropských měst a zaměřit se můžete také na speciality jako jsou wellness pobyty pro celiaky, kempy zabývající se zdravou výživou nebo boot campy, kde si dáte pořádně do těla sportem. Po návratu budete jako znovuzrození a všichni pochopí, že nebudete skákat, jak ostatní pískají.

Vypněte mobilní telefon a jeďte si odpočinout, autor: Hotel Der OeschberghofVypněte mobilní telefon a jeďte si odpočinout, autor: Hotel Der Oeschberghof

Práce na úkor zdraví a krásy? Nikdy!

Spousta úspěšných a pracovitých lidí spojuje hned několik věcí a těmi jsou dostatek financí a nezdravý životní styl. Workoholici jsou totiž natolik posedlí svojí prací a vlastní nepostradatelností, že naprosto vypouští starost o své zdraví. Snídani v pohodlí domova zpravidla vynechávají, obědy nestíhají a večeří pozdě večer, po návratu domů. O sportu nemůže být řeč, neboť zabírá příliš mnoho času. Opravdu chcete být pracovně natolik produktivní, že tím ohrozíte nejenom své zdraví, které máte opravdu jen jedno, ale i vzhled? Především ženy by měly brát v potaz svůj přibývající věk a fakt, že pružná a pevná pokožka nezůstane samozřejmostí. Milé dámy, zajděte si jednou měsíčně na kvalitní ošetření pleti a obstarejte si kolagenové tablety proti vráskám, jejichž užívání vám nezabere žádný čas a výsledky budou impozantní.

Vyhraňte si den pro nicnedělání

Zapátrejte v paměti, kdy naposledy jste nic, ale opravdu nic nedělali a jen si užívali domácí pohodu, ke které nepatřil mobilní telefon, počítač ani jiné moderní vymoženosti, které vás neustále nutí pracovat? Možná právě s hrůzou zjišťujete, že už si na takový den ani nevzpomínáte. Co je ale špatného na tom si jednou za čas pořádně zalenošit? Vaše tělo vám poděkuje a mysl, která bude rázem jasnější, stejně tak. Pošlete děti na sobotu k babičce, partnera za kamarády, oblékněte krásnou dámskou teplákovou soupravu, pusťte si váš nejoblíbenější film nebo rovnou všechny a s horkou čokoládou, dortem a zmrzlinou si užívejte nefalšované nicnedělání.

Článek Umíte se hýčkat? 3 tipy, jak vypnout a nechat se rozmazlovat byl publikován 28. ledna 2016 v 04.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...