4 tipy, jak se zbavit celulitidy

Tagy:  pomerančová kůže, vzhled, zdraví, strava, voda, sport, pohyb, masáž

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak se zbavit celulitidy

Celulitida, neboli také pomerančová kůže, je termínem, který je pro většinu žen velmi dobře známý a bohužel se zdaleka netýká pouze jich. Celulitida může postihovat i muže, avšak pro ženy je daleko typičtější. Mnoho lidí žije v domnění, že s nejedná o banální záležitost, takzvanou kosmetickou chybu, nicméně není tomu tak. Celulitida je podkožní tuk vznikající hromaděním se podkožních tukových buněk, které tělo nedostatečně vstřebává. Jedná se tedy o částečnou poruchu nebo nedostatečnou funkci lymfatického systému. I když se jedná o zásoby tuku, celulitida často postihuje i velmi štíhlé ženy. Není tedy devizou výhradně obézních lidí. O tom, že celulitida není ničím příjemná ani hezká na pohled není pochyb a spousta žen se jejím výskytem trápí dlouhé roky. Chcete se celulitidy zbavit jednou pro vždy? Pak se zaměřte na tyto tipy, díky kterým budete mít pokožku zase bez chybičky.

Pijte hodně tekutin

Zdravý člověk by měl denně vypít až 3 litry neokysličené čisté vody, ale ruku na srdce, opravdu takový pitný režim dodržujete?prav­děpodobně jako většina populace pití vody šidíte, čímž si zaděláváte na spoustu problémů. Pravidelný pitný režim totiž zrychluje metabolismus, urychluje látkovou výměnu, zbavuje tělo škodlivin a tím vás i účinné zbavuje celulitidy. Pokud tedy denně vypijete sotva skleničku vody, nemůžete se výskytu celulitidy vůbec divit.

Autor: Ineke HuizingAutor: Ineke Huizing

Běhejte a choďte

Skvělým bojovníkem proti celulitidě je také pohyb, ovšem ne jakýkoliv. Tanec je překvapivě pro zmizení celulitidy nevhodný, nicméně skvělou volbou je naopak chůze, běh nebo jogging, což je kombinace svižné chůze a běhu. Přidejte do svého každodenního pohybu běh a chůzi a vaše pokožka bude nejenom hladká, ale také skvěle pevná a svalnatá.

Dopřejte si lymfatickou masáž

Ukládání a spalování tuku velmi ovlivňuje lymfatický systém, který je u všech funguje zcela správně. Jeho činnost ovlivňuje mnoho faktorů a bohužel spíše v negativním slova smyslu. Lymfu lze povzbudit sportem a vyváženou zdravou stravou, ale také speciálními lymfatickými masážemi, určenými pro odstranění tukových zásob a celulitidy. Vyhledejte specializované oddělení a nechejte se hýčkat.

Vyvarujte se jednoduchým cukrům

Že je celulitida způsobena především nezdravou stravou není žádná novinka, proto byste se měli pokusit ji omezit na minimum. Vyvarujte se ideálně jednoduchým cukrům, které ukládání tuků podporují. Vynechání sladkého pečiva, sušenek, čokolády a jiných laskomin je nejlepší volbou.

Autor: MissMessieAutor: MissMessie

Článek 4 tipy, jak se zbavit celulitidy byl publikován 10. dubna 2016 v 23.00 v rubrice Krása a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (10).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...