Sestavte si menu z jahod aneb ovoce na sladko i na slano

Tagy:  strava, jídelníček, zdravá strava, stravování, jaro

Sponzorované odkazy:

Sestavte si menu z jahod aneb ovoce na sladko i na slano

Pokud se alespoň trochu zajímáte o zdravou stravu a vyvážený poměr surovin, pak vám jistě není novinkou fakt, že byste se ideálně měli stravovat lokálně a především sezónně. V zimních měsících si tak dopřejete především kořenovou zeleninu, luštěniny, mastnější pokrmy a červené maso, kdežto v letních a jarních měsících naopak maso světlé, lehké mořské ryby a co se ovoce týče, zde se meze nekladou. Surovina, kterou najdete prakticky na každé jarní zahradě v České republice jsou jahody. Naučte se sestavit si menu z jahod. Budete se divit, že z nich vytvoříte i vynikající slané pokrmy.

K snídaně kaše s jahodami

Velmi oblíbenou snídaňovou variantou jsou v poslední době ovesné nebo krupicové kaše, které rozhodně nejsou záležitostí pouze pro malé děti. Ba naopak, kaše jsou nejenom velmi chutné, ale také zdravé a variabilní. Připravovat je můžete na nespočet způsobů, které jistě zachutnají všem, včetně mužů. Vyzkoušejte například snídaňovou ovesnou kaši s mandlemi, medem a čerstvými jahodami, které kaši dodají přírodní cukr a přirozenou sladkost.

Ke svačině tvaroh s jahodami

V každodenním menu by rozhodně neměla chybět svačina, a to jak dopolední, tak odpolední. Ovoce byste měli konzumovat do 2 hodiny odpolední, a to kvůli cukrům, které se v odpoledních hodinách o poznání hůř tráví a hrozí tak jejich ukládání v podobě tuků. Svačina by kromě sacharidů měla vlastnit také bílkoviny, které vás zasytí na delší dobu. Připravte si k dopolední svačině tvaroh s jahodami, které jsou skvělou variantou na zahnání hladu a potěšení chuťových pohárků.

Autor: Kyle McDonaldAutor: Kyle McDonald

K obědu zdravé jahodové knedlíky

Obědy nemusejí být pokaždé slané, ba naopak vám sladký oběd může čas od času prospívat. Zapomeňte pro tentokrát na kus masa nebo ryby a dopřejte si zdravé ovocné knedlíky bez kynutí. Ideální variantou plněných ovocných knedlíků jsou tvarohové knedlíky s jahodami, které jsou snadné na přípravu, rychle stravitelné a plné bílkovin. Po tomto obědu vám bude příjemně jak na tělu, tak na duchu. Pokud knedlíky posypete místo cukru skořicí, zdravá pochoutka je na světě.

K večeři salát se sýrem a jahodami

Kombinace sladkého a slaného jsou velmi obvyklé, avšak ne všechny variantou jsou známé. Maso a švestková omáčka, kuřecí steak s broskví nebo pizza s ananasem jsou klasikou, která nikoho příliš nepřekvapí. Co je trochu novinkou a světovou senzací je salát s rukolou, kozím sýrem a jahodami. Kombinace výrazného a aromatického sýru se sladkými jahodami jsou trefou do černého.

Autor: solarisgirlAutor: solarisgirl

Článek Sestavte si menu z jahod aneb ovoce na sladko i na slano byl publikován 5. května 2016 v 19.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...