4 tipy, jak do těla dostat tekutiny

Tagy:  voda, polévka, meloun, ovoce, zelenina, smoothie, pitný režim, pití

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak do těla dostat tekutiny

Fakt, že je lidské tělo závislé na vodě, není žádnou novinkou, ovšem stejně tak, jako spousta lidí „fláká“ stravu a jí ve chvíli, kdy doslova umírá hlady, stále je více těch, co neumí dobře a kvalitně pít a především v hojném množství. Myslíte si, že s dvěma kávami a sklenkou vody za jeden den máte o pitný režim postaráno? Pak jste na ohromném omylu a především si zaděláváte na opravdové problémy, které mohou přivolat nejenom zpomalení metabolismu, tloustnutí, vysoušení pokožky, padání vlasů či lámání nehtů, ale také mnoho zdravotních komplikací. Voda je blahodárným lékem a proto byste se ji měli naučit přijímat v alespoň třech litrech za jediný den.

Kolik vody přijmout?

2,5 až 3 litry za den je obecné číslo, ovšem není tekutina jako tekutina a také byste se měli řídit aktuálním počasím a ročním obdobím. Na podzim a v zimě si vystačíte s 2 litry, nicméně v letních měsících, kdy je horko a slunce praží, neuděláte chybu ani v případě vypití až 4 litrů. Zde se samozřejmě nabízí otázka, co a jak a také kdy pít. Káva a čaj tělo odvodňují, takže pokud jste si na tyto výborné horké moky zvykli, o to více čisté neokysličené vody byste měli přijímat. A že nechcete denně vypít až 3 litry čisté vody? Máme pro vás pár skvělých tipů, jak do těla tekutiny dostat.

Autor: crayolarabbitAutor: crayolarabbit

Nezapomeňte na polévky

Skvělou variantou, jak tělu dodat tekutiny, jsou samozřejmě polévky. Ty přirozeně obsahují dostatek vody a pokud si je dáte k obědu nebo k večeři a dokonce ke svačině, hned jste minimálně o litr tekutiny bohatší a ještě k tomu si pochutnáte na vynikající zdravé stravě. Vyhněte se však hutný zahuštěným variantám jako je gulášová, bramborová nebo zelná polévka a naopak se zaměřte na vývary, zeleninové polévky a také na jemné krémy.

Dejte si meloun

Skvělou volbou je samozřejmě také vodní meloun, kterého je v letních měsících všude dostatek. Vodní meloun obsahuje až 97 % vody, proto je pro dodržování pitného režimu naprosto skvělý. K polehávání na terase či u bazénu si připravte mísu plnou čerstvého melounu a pochutnávejte si celý den. Z melounu si také připravíte chutnou studenou polévku, jemný sorbet bez cukru nebo salát, ke kterému přidáte jiné druhy ovoce či zakysanou smetanu. Možností, jak pracovat s melounem, je nespočet.

Připravte si smoothie

V posledních letech se doslova roztrhl pytel se smoothie, což je varianta nápoje, který má nejenom dostatek tekutiny, ale také zasytí. Variant je mnoho a je čistě na vaší fantazii, jak si smoothie připravíte. Můžete rozmixovat vaše oblíbené ovoce či zeleninu a přidat trochu vody na zředění V případě kdy chcete, aby vás koktejl také trochu zasytil, přidejte do rozmixovaného ovoce ořechy, protein nebo trochu tvarohu, případně zmrzliny pro osvěžení.

Autor: como coffee and moreAutor: como coffee and more

Článek 4 tipy, jak do těla dostat tekutiny byl publikován 16. července 2016 v 12.00 v rubrice Nemoci a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...