Jak bojovat se suchou pletí?

Tagy:  kůže, suchá pokožka, zdraví, krása, vzhled, hydratace, tekutiny

Sponzorované odkazy:

Jak bojovat se suchou pletí?

Každý člověk má diametrálně odlišnou skladbu kůže, nicméně i přesto je dermatologie schopna pokožku rozčlenit do třech základních skupin, a to na suchou, smíšenou a mastnou. Ty se dále člení dle citlivosti, hrubosti, sklonu k pigmentaci a podobně. Pochopit svoji vlastní pokožku a odhalit její přesné potřeby není vůbec nic jednoduchého a někomu toto poznání může trvat prakticky celý život. Kůže se samozřejmě, v průběhu mnoha let, může také měnit a její struktura se může značně lišit, obzvláště pak s přibývajícím věkem. Pokud máte pocit, že je vaše pokožka často suchá, až místy přesušená a podrážděná, vyzkoušejte následující triky, jak se obtíží zbavit a pleti navrátit její přirozený lesk a svěžest.

Pozor na extrémní hygienu

Být čistotný a dbát o svoji hygienu je jedna věc, nicméně přehánět to s mytím obličeje i celého těla, je věc druhá. Nic není dobré přehánět a přesně to platí i v tomto případě. Pakliže se budete mýt více jak dvakrát denně, pokožka se začne bránit extrémním vysušováním a následně olupováním nebo naopak maštěním obličeje a vlasů. S tímto faktorem může jít ruku v ruce také sportování, neboť pokud se věnujete cvičení a jiné fyzické aktivitě během dne, kdy se zpotíte a jste nuceni jít opět pod sprchu, pokožka může značně trpět. V takovém případě používejte hydratační přípravky, které kůži dodají potřebnou vláhu a pružnost.

Autor: ZinnmannAutor: Zinnmann

Nebojte se olejů

Spousta lidí, především žen, se bojí používat přípravky s obsahem olejů, které údajně ucpávají póry a zanášejí pokožku. U některých případů tomu tak opravdu může být, nicméně použijete-li vhodný produkt, který je klinicky testovaný a obsahuje pouze kvalitní esenciální oleje, naopak své pleti velmi prospějete. Krémy a mléka s obsahem olejů rozhodně používejte na pokožku těla, které dodají potřebnou vláhu, na obličej je používejte spíše v zimě, kdy jsou teploty mnohdy velmi nízké a kdy se hydratační přípravky nedoporučuje, kvůli obsahu vody, používat. Oleje aplikujte také do vlasů, a to ve formě klasického šamponu nebo balzámu s obsahem olejů nebo v podobě speciálních ampulek, které vlasy vyživují od kořínků a dokáží je dokonale zregenerovat.

Pitný režim je základ

Kamenem úrazu a častou příčinou vysušené pokožky, může být nedostatek tekutin, který je základem pro správný chod organismu a také pro fyzickou krásu. Pokud se pravidelně nedopujete čistou neokysličenou vodou, pak pravděpodobně se suchou pokožkou bojujete nebo do budoucna bojovat budete. o pitného režimu se však nepočítají mléčné produkty, včetně klasického mléka a samozřejmě ani káva, která naopak tělko odvodňuje. Naučte se vypít denně alespoň 2 litry čisté vody a vaše pokožka bude zářit jako za vašich dětských let.

Článek Jak bojovat se suchou pletí? byl publikován 21. března 2015 v 21.00 v rubrice Zdraví, Krása a Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (47).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...