4 tipy, jak se dostat z nešťastné lásky

Tagy:  zlomené srdce, láska, deprese, nervy, pomoc

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak se dostat z nešťastné lásky

Snad každý alespoň jednou za život zažil situaci, kdy se cítil zklamaný, podvedený a zdrcený z neopětované lásky anebo mu blízká osoba takzvaně zlomila srdce. Nezáleží na tom, zda jste teenager a trápíte se faktem, že vás spolužák nemiluje, nebo vás opustil manžel a na krku vám nechal dluhy nebo malé děti. Nešťastná a neopětovaná láska je velmi bolestivá a člověka může poznamenat na mnoho let, ba dokonce na zbytek života. Jak se s takovou situací vypořádat a dostat se do dalšího levelu jako silnější člověk?

Uzavřete minulost

Mnoho lidí a především žen má v tomto případě zvyk se hrabat v minulosti a neustále přemítat, co mohlo být jinak a co by se dalo ještě změnit nebo zachránit. Pokud vás někdo opustí nebo vám jednoznačně řekne, že k vám nic necítí a nadále s vámi nepočítá, nemá smysl si dále ubližovat přemýšlením o chybách a možnostech nápravy. Jednoduše uzavřete minulost a začněte žít tím, co bude a soustřeďte se na nové začátky. Pamatujte, že něco pěkného vždy končí proto, aby něco hezčího mohlo začít.

Autor: Mio MirandaAutor: Mio Miranda

Naučte se odpouštět

Trápit vás může velice dlouho také zášť a nenávist. Zatímco dotyčná osoba šla dávno jinou cestou a dokáže žít šťastně, vy se neustále utápíte v zášti a člověka, co vám zlomil srdce, byste nejraději prokleli. Přemýšleli jste někdy nad tím, jak byste se cítili, kdybyste se zkusili alespoň na chvíli vžít do pocitů druhé osoby a dokonce odpustili? Nejenom, že se vám uleví, možná také zjistíte, že vaše odloučení bylo tou nejlepší volbou a ideálním řešením pro oba.

Radujte se z maličkostí

Mnozí lidé se na svého partnera natolik upnuli, že bez něho najednou nemají potřenu žít a také nic podnikat. Radost jim nedělají běžné věci a deprese se tak den ode dne prohlubují. Naučte se radovat z maličkostí a vytvořte si své menší radosti, které vám vykouzlí úsměv na rtech. Měli jste vždy rádi dobré jídlo? Pak začněte pravidelně s kamarádkami navštěvovat restaurace a dopřávejte si oblíbené pochoutky. Jste sportovní nadšenec? přihlašte se do kurzů jógy nebo začněte běhat. A pokud celým svým srdcem zbožňujete nakupování, pak pořádně provětrejte svoji peněženku.

Nebraňte se pomoci

Během složitých životních situací je naprosto přirozené, že se vám blízcí lidé snaží pomoci. Možná máte chuť se zahrabat pod peřinu a nemáte náladu zvedat telefony vlastní matce, ale vězte, že pomocná ruka od těch nejbližších vám bude potřebnou berlí. Nebojte se vyhledat ani terapeuta, který vám věc racionálně vysvětlí a vám se uleví.

Článek 4 tipy, jak se dostat z nešťastné lásky byl publikován 7. prosince 2016 v 19.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...