Jak moc je důležitá střevní mikroflóra?

Jak moc je důležitá střevní mikroflóra?

Nastala zima a venku se střídají různá počasí, buď je sychravo, nebo mrzne. Opakované změny počasí a časté přecházení z tepla do zimy pak rychle způsobují nachlazení, nebo dokonce onemocnění. To že se toto děje, a naše tělo není schopné se s nemocemi vypořádat, způsobuje z velké části oslabený imunitní systém. Málokdo už ale ví, že imunitní systém se z 80 % nachází v tlustém střevě, a jeho správné fungování tak v první řadě ovlivňuje právě stav střevní flóry.

Střevní mikroflóra

Kromě mikroflóry má střevo nezastupitelnou funkci také při trávení potravy či vstřebávání živin. K tomu všemu je potřeba, aby bylo střevo zdravé. Jeho sliznice pak funguje jako jakési obranné pásmo, které odráží všechny škodliviny. Střevní mikroflóra (www.hylak.cz/…i-mikroflora) je tvořena několika stovkami biliónů mikroorganismů, především bakteriemi a houbami, které jsou pro tělo však důležité. Všechny tyto mikroorganismy žijí spolu s člověkem ve střevech v určité symbióze. Mikroflóra se utváří až po narození a konec vývoje flóry nastává až ve třetím roce života jedince. Kromě ochranné funkce pomáhá mikroflóra také při vytváření některých vitamínů, jako jsou vitamín B a vitamín K.

Jak ji posílit?

Pokud proděláte infekci, nebo delší dobu užíváte nevhodné léky, může snadno dojít k narušení střevní mikroflóry. Její poškození může snadno nastat například opakovaným užíváním antibiotik. Obtíže se střevní mikroflórou se projevují například nadýmáním, průjmem, nebo naopak zácpou. Pro obnovu funkce střevní mikroflóry je nejvhodnější Hylak. Tento roztok obsahuje potřebné množství látek, jež napomáhají růstu tělu prospěšných bakterií, a postarají se o obnovu flóry zcela přirozenou cestou. Hylak forte je volně prodejný, a při menších obtížích jej tak můžete užívat i bez předchozí porady s lékařem.

Článek Jak moc je důležitá střevní mikroflóra? byl publikován 22. prosince 2016 v 10.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...