Co dělat, když se chcete vyhnout antibiotikům?

Tagy:  nemoci, infekce, antibiotika, léky, přírodní léky, cibule, česnek, med

Sponzorované odkazy:

Co dělat, když se chcete vyhnout antibiotikům?

Každý, i ten nejzdravější člověk s velmi odolnou imunitou, byl někdy nemocný a musel zůstat ležet v posteli a takzvaně ze sebe vypotit všechny bacily. Pokud vás čas od času přepadne klasická chřipka nebo nachlazení, jednoduše si vezmete volno a za pomocí medikamentů, volně dostupných v lékárně, a čajů se obtíží do pár dnů zbavíte. Pak jsou zde ale trochu nepříjemnější nemoci jako je angina, mononukleóza, nejrůznější záněty v těle, potíže s močovým měchýřem a podobně, na které již čaje a polehávání v posteli, jednoduše nezabírá.

V takovém případě přijdou na řadu antibiotika. Ta vám uleví a možná se budete již za pár dní cítit naprosto skvěle fit. Problémem ale je, že antibiotika hubí nejenom ty špatné bakterie, ale i ty dobré. Výsledkem je poté oslabená imunita či špatná mikroflóra, která vede k opětovným nemocem a dalším antibiotikům. Takto se snadno můžete dostat do kolotoče užívání těchto léků, které vám mohou vážně a na dlouho narušit imunitní systém. Co dělat v případě, kdy vám opravdu není dobře, ale nechcete brát antibiotika? Odpovědi hledejte v přírodě.

Příroda je mocná čarodějka a již naši dávní předkové moc dobře věděli, že dokáže dokonale léčit, a to takřka jakýkoliv problém. Obzvláště, jedná-li se o bakterie a viry, je matka příroda schopna dělat zázraky. Musíte ovšem vědět, jak a kdy ji správně využít a z jakých zdrojů efektivně čerpat. Možná budete sami překvapeni, ale pro léky nemusíte chodit daleko.

Česnek

Česnek je obecně považován za nejlepší přírodní antibakteriální přípravek. Účinně v těle likviduje viry a bakterie, a to jej opravdu nemusí zkonzumovat příliš veliké množství. Pakliže se vám příčí představa samotného a syrového česneku, nebojte ses jej hojně využít v kuchyni. Uvařte si například tolik oblíbenou a chutnou česnečku, k obědu budou ideální jednoduché špagety allio ollio a k svačině si dopřejte česnekovou pomazánku.

Autor: Donovan Govan.Autor: Donovan Govan.

Med

Med je dalším přírodním lékem, který je takřka všemocný. Jednak dokáže likvidovat bakterie v těle, tudíž má, stejně tak jako česnek, antibakteriální účinky, ale zároveň má schopnost regenerace a hojení ran. Pokud máte na těle drobné oděrky, záděry na rukou a jiné „nedostatky“, med vám jistě velmi rychle pomůže. Výhodou medu je také fakt, že je velmi chutný, proto si jej můžete dávkovat po lžičkách, aniž byste museli z medu přímo vařit.

Cibule

Na cibuli spousta lidí nedá dopustit a pakliže ji v kuchyni běžně využíváte, děláte dobře. Tato zelenina totiž vlastní látku zvanou alicin, která je antibakteriální a dokáže bojovat s virovými a bakteriálními onemocněními a účinně tak pomáhá v boji s infekčními nemocemi, jako jsou chřipka, angína, ale také bronchitida. Cibule je nejúčinnější za syrova, neboť během tepelné úpravy o alicin přichází. Udělejte si proto salát s čerstvou cibulí a nebo ji přidejte do již hotové omáčky, případně těstovin.

Autor: Fir0002Autor: Fir0002

Článek Co dělat, když se chcete vyhnout antibiotikům? byl publikován 6. března 2015 v 19.00 v rubrice Nemoci a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (5).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...