Mořská voda do nosu nejen pro malé děti

Mořská voda do nosu nejen pro malé děti

Nos je vstupní brána dýchací cest a plní hned několik funkcí: zvlhčuje, ohřívá, filtruje, je jakousi klimatizační jednotkou. Většinu času se pohybujeme ve znečištěném prostředí plném alergenů, které na nosní sliznici klade vysoké nároky. Proto bychom o ni měli pečovat. Běžně si ale na nos vzpomeneme, až když máme rýmu.

Ucpaný nos dokáže potrápit děti i dospělé

Existuje spousta různých kapek a sprejů, než k nim ale přikročíme, můžeme vyzkoušet přírodní prostředek, který se přímo nabízí – mořskou vodu. Vždyť výplachy nosu slanou vodou využívali odedávna rybáři a každý z vlastní zkušenosti může vědět, že u moře se dýchá daleko lépe a rýma mizí.

Bez narušení nosní sliznice

Slaná mořská voda je vhodná jak na pravidelné preventivní výplachy nosu, tak i při léčbě rýmy. Při ucpaném nosu nemůžeme volně dýchat a vezmeme zavděk čímkoliv, co nám uleví. Mnohé léčebné přípravky ale sliznici narušují, může se objevit krvácení z nosu a nelze je užívat dlouhodobě. To neplatí o mořské vodě, vhodné i pro malé děti. Těm je někdy velmi obtížné při rýmě ulevit a existuje jen několik málo prostředků, které se dají použít.

Mořská voda Vicks AquaBaby

100% přírodní roztok mořské vody neuškodí ani nejmenším miminkům s rýmou. Mořská voda do nosu Vicks AquaBaby je pro ně ideální. Více se o ní můžete dozvědět na http://www.vicks.cz/. Čistí nosní dutiny, usnadňuje dýchání, zatočí s rýmou. Forma jemného rozprašovače s pumpičkou je pro tento účel nejvhodnější.

Pro prevenci i léčbu

Odolnost nosní sliznice lze zvyšovat preventivně: jejím otužováním i nosní hygienou. K té se hodí výplachy mořskou vodou. Malým dětem budou vyhovovat kapky, dospělým a starším dětem zase výplachy nosu, které jsou dnes stále populárnější. A mořská voda je pro tento účel nejlepší. Pro alergiky, během pohybu ve znečištěním prostředí nebo při zvýšeném výskytu onemocnění horních cest dýchacích, jsou výplachy skvělou prevencí. A pokud budete mít po ruce mořskou vodu do nosu – aquababy, tím lépe.

Článek Mořská voda do nosu nejen pro malé děti byl publikován 22. ledna 2017 v 21.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...