4 tipy, jak se zbavit celulitidy sportem

Tagy:  pohyb, cvičení, zdraví, svaly, fitness, běh, jóga

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak se zbavit celulitidy sportem

Celulitida známá také jako pomerančová kůže je strašákem většiny žen. Mnozí žijí v domnění, že se týká především silnějších osob, ale není tomu tak. Samozřejmě, čím více tuku budete mít, tím více celulitidy se na vašem těle bude objevovat, nicméně celulitida se týká i mladých žen, dokonce top modelek. Jedná se o ukládání podkožního tuku, které tvoří jakési váčky. Ty se shlukují nejčastěji v oblastech hýždí, stehen, ale také na břiše nebo bocích. Tipů, jak se zbavit celulitidy je nespočet, nicméně ne všechny jsou účinné. Držíte neustále drastické diety, omezili jste cukry ve straně a celulitida stále nemizí? Pak ji jednou pro vždy rozežeňte sportem.

Běh a zase běh

S běháním se za posledních pár let doslova roztrhl pytel. Běhání se věnují lidé po celém světě a pro některé se tato pohybová aktivita stala doslova drogou. Běhání je velmi vhodnou aktivitou pro lidi všech věkových skupin a kromě faktu, že vám pomůže odbourávat tuky a zpevňovat tělo, je ideální pro pročištění mysli a také na rozběh metabolismu a jiných tělesných funkcí. Mimo to vás běhání zbaví celulitidy anebo ji alespoň výrazně omezí.

Autor: Cantur City HotelAutor: Cantur City Hotel

Zkuste jógu

Jóga je jednou z nejstarších sportovních aktivit na světě. Vznikla kdysi v Indii a dnes je rozšířená po celém světě. Jóga jako jeden z mála sportů nejenom zpevňuje tělo, ale také vám pomáhá srovnat psychiku, což jistě mnozí ocení. Během jógy se věnujete dlouhým, táhlým pohybům, díky nimž budete mít břicho pevné jako skálu, nohy vypracované a zadeček bez jediného ďolíčku. Vyzkoušejte jógu a můžete se těšit na pozadí bez celulitidy.

Zavítejte do fitness centra

Fitness centra jsou momentálně trendy záležitostí, čili nějaké pravděpodobně najdete v blízkosti vašeho bydliště. Chodit do posilovny může být módní póza, ale také účinná metoda jak shodit několik kilogramů, zformovat svoji figuru a mimo jiné vyhladit pokožku. Pokud jste laici, domluvte si kurzy s fitness trenérem a cvičte pod odborným dohledem. Jedině tak budete vykazovat famózní výsledky.

Zacvičte si doma

Nemáte čas ani chuť chodit do fitness centra, běhání vám nic moc neříká a na skupinovou jógu chodit také nechcete? Pak si pravidelně zacvičte v pohodlí vašeho domova. Připravte si sérii ze skoků na švihadle, zkracovaček, mostů a také dřepů. Kvalitní a správně provedené dřepy dokonale formují tělo a odbourávají tuky spolu s celulitidou.

Článek 4 tipy, jak se zbavit celulitidy sportem byl publikován 3. února 2017 v 13.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...