Průjem na dovolené: Nepříjemná, ale řešitelná záležitost

Průjem na dovolené: Nepříjemná, ale řešitelná záležitost

Léto už pomalu končí, nicméně až právě nyní se mnozí z nás vydávají na dovolenou. Pobyty jsou totiž v této části roku o něco levnější a počasí zpravidla také přeje. Vyrážíte-li do některé více exotické země, zcela jistě máte strach z nepříjemností, jež mohou při pobytu vzniknout. Typickým příkladem budiž i průjem spojený právě s cestováním a se změnou lokality. Pobyt může značně znepříjemnit. Přesto s ním lze různými způsoby bojovat. Podívejme se tedy přesně na příčiny jeho vzniku a na alternativy léčby.

Co je průjem a proč při cestování vzniká?

Střeva každého z nás jsou každým dnem schopna přečerpat až 9 litrů tekutiny. Tekutina je postupně vstřebávána v tenkém i tlustém střevě. Stolicí je fakticky vyloučeno denně cca 200 ml vody. Vznikne-li průjem, tato rovnováha mizí a člověk má řídkou stolici, což jej nutí jít více jak třikrát denně na toaletu. Průjmová onemocnění související s cestováním se týkají především změny klimatu. Mikroorganismy ve střevech se musí přizpůsobit jak jinému ovzduší, tak i poněkud odlišné skladbě stravy. Ta zpravidla obsahuje vyšší procento oleje, případně koření či netradičních surovin. Setkat se samozřejmě lze i s bakteriemi.

Které země jsou kritické?

Je jich samozřejmě hned několik a všechny se řadí do kategorie exotických. Nejčastěji jde o státy v tropických a subtropických zónách. Tady trpí cca 40 až 60 % lidí cestovatelů. Jmenovat bychom konkrétně mohli Egypt, Tunis a mnohé jiné.

Jak na průjem?

Alternativ existuje spousta. Začít můžeme doplňováním tekutin. To je při průjmu nejdůležitější. Léčba průjmu musí být řešena i podáváním medikamentů. Výbornou volbou je třeba prostředek Hylak forte. Doporučuje se také podávání Coca Coly v malém množství. Jestliže se stav dlouhodobě nezlepšuje, naopak průjmy nabírají na intenzitě, bude zapotřebí navštívit lékaře.

Článek Průjem na dovolené: Nepříjemná, ale řešitelná záležitost byl publikován 22. srpna 2018 v 23.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...