Proč vyzkoušet masáž lávovými kameny?

Sponzorované odkazy:

Proč vyzkoušet masáž lávovými kameny?

Zdá se vám nepravděpodobné, že by vám rozehřáté kameny mohly pomoci se zdravím a relaxací? Masáž lávovými kameny je opravdu po dlouhá léta oblíbená procedura, která pomůže ulevit od stresu, uvolní napjaté svaly a dokonce zlepší vaše bolesti zad.

Oproti klasické relaxační masáži, horké kameny jsou pokládány na určitá místa na vašem těle, dokáží prohřát důležité akupunkturní body, ať již na zádech, či v oblasti velkých kloubů. Někteří maséři kombinují masáž horkými lávovými kameny spolu s klasickou rekondiční masáží rukou a nohou. Toto spojení je pro dokonalou relaxaci to pravé.

Masáž lávovými kameny má historii v Asii, zejména v Indii a v Číně. Číňané věřili, že horké kameny napomáhají funkcím vnitřních orgánů. Domorodí Havajané používali lávové kameny k úlevě od bolesti. Mezi Egypťany, Římany a Američany mohou dokonce existovat stopy používání horkého kamene. V moderním světě se považuje za novodobou zakladatelku moderních masáží lávovými kameny Mary Nelsonová která je začala používat ve svém masážním salónu v roce 1993, což není tak dávno.

Jaké kameny se používají na masáž?

Určitě nestačí vyběhnout na zahrádku, či k řece a posbírat pár kamenů. Masážní terapeuti používají čedičové kameny, robustní vulkanické kameny, které jsou odolné vysokým teplotám, navíc jsou velice tvrdé. Někteří inovátoři zkouší i masáže himalájskými solnými kameny. Ale nevedou tolik teplo, také se díky své křehkosti snadno lámou a praskají.

Jakou teplotu mají horké kameny při masáži?

Obvykle se zahřejí na 110 až 130 stupňů, což je ideální teplota pro uvolnění těla a svalů, aniž by se spálila kůže, navíc se na tělo se nanášejí výživné oleje, takže se o svojí pokožku nemusíte bát.

Jaké benefity vám přinese masáž lávovými kameny?

Teplo kamenů rozšiřuje krevní cévy a uvolňuje svaly, což umožňuje hlubší průnik výživných olejů. Teplo navíc pomáhá s relaxací a zmírňuje bolest pohybového aparátu. Míváte-li unavené svaly ze cvičení a nadměrné fyzické námahy, masáž lávovými kameny je vynikajícím způsobem, jak přivést ztuhlé a bolavé svaly zpět k životu. To je důvod, proč jsou sportovci velkými fanoušky masáží lávovými kameny. Máte-li potíže s nespavostí, i pro vás je masáž lávovými kameny ta pravá.

Masáž lávovými kameny podporuje také přirozenou detoxikaci organismu. Masáž lávovými kameny povzbuzuje tělo k detoxikaci a přirozenému léčení a zvýšením lymfatického toku. Klientům se doporučuje po masáži horkými kameny vypít hodně vody, aby se škodlivé toxiny z těla vyplavily.

Kdo by neměl masáž lávovými kameny podstupovat?

Stejně jako většina procedur, má masáž lávovými kameny své kontraindikace. Na masáž by neměli chodit lidé, kteří trpí cukrovkou, vysokým krevním tlakem, špatnou srážlivostí krve, lupusem, neuropatií, těhotné ženy, lidé, kteří jsou čerstvě po úraze, po operaci. Po masáži se vám může zhoršit lupénka, dermatitida, akné, ekzém a pásový opar.

Foto: https://cz.pinterest.com/…26211926921/, https://cz.pinterest.com/…68555945951/, https://cz.pinterest.com/…35233074518/,

Článek Proč vyzkoušet masáž lávovými kameny? byl publikován 5. června 2024 v 07.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...