Smoothie jako náhrada hlavního jídla? Proč ne!

Smoothie jako náhrada hlavního jídla? Proč ne!

Kdo by neznal smoothie? Zdravý a hutný nápoj plný vitamínů – zkrátka svačinka jak má být. Mixovaný osvěžující drink nejen z ovoce, ale třeba i zeleniny, může nahradit snídani, něco na zub a dokonce i hlavní jídlo. Jak, kdy a pro koho jsou smoothies vhodná?

Vydatný nápoj z ovoce a zeleniny může nastartovat váš den, nahradit svačinu a při troše snaze dokonce i plnohodnotné jídlo. I tekutá strava je strava – když víte, jak na to. Vsaďte na své individuální potřeby a plány – a dejte šanci smoothies mánii.

Na co máte chuť?

Rozmixované ovoce, zelenina, nebo vsadíte na kombinaci obojího? Výhoda smoothie je absence konzervantů a přidaných cukrů – prostě zdraví ve sklenici. Vitamíny, minerály a další tělu prospěšné látky se k vám dostanou rovnou ze zdroje – a možná právě proto jsou smoothies tak oblíbená. A jak tento název vznikl? Jak asi tušíte, pochází ze slova smooth – jemný. Rozmixované ovoce a zelenina vyniká jemnou a příjemně lahodnou konzistencí, která na rozdíl od vylisovaných šťáv zasytí.

Jak na smoothie

Takhle vynikající barevná svačinka je tak jednoduchá. Navíc je vhodná pro malé i velké mlsné jazýčky – stačí vybrat oblíbené ovoce nebo zeleninu. Všechno, co pro přípravu smoothie potřebujete, je mixér a sklenice, které vám nezaberou moc místa ani v té nejmenší panelákové kuchyni.

A pak nějaké ty ingredience – očištěné a připravené k mixování do smoothie drinku. Pro ideální konzistenci a chuť je dobré suroviny důkladně očistit, oloupat, zbavit pecek či jadérek a nakrájet na menší kusy. Šup s nimi do mixéru – a váš svěží hutný džus je na světě.

TIP: * V létě můžete přidat do mixéru trochu ledu. Pyré s ledovou tříští dokonale osvěží. A jestli chcete oslnit návštěvu, mixujte jednotlivé druhy ovoce zvlášť a směsi nalévejte do sklenic postupně. Úžasná sklenice plná barevné dobroty oslní nejen nejmenší.*

Článek Smoothie jako náhrada hlavního jídla? Proč ne! byl publikován 13. srpna 2019 v 22.30 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...