Proč pleť stárne a jak se tomu bránit? Omlazení pleti pomůže v každém věku

Tagy:  omlazení pleti, lifting

Proč pleť stárne a jak se tomu bránit? Omlazení pleti pomůže v každém věku

Zastavit stárnutí pleti je nemožné, ale zpomalit projevy stárnutí lze. Stačí, když se zamyslíte nad svou životosprávou a denními návyky nebo navštívíte odborníka, který vám může s omlazením pleti pomoci.

Hlavní příčinou stárnutí pleti je ztráta pružnosti a snižující se schopnost regenerace. Na vrchní pokožku (epidermis) i spodní vrstvu (dermis) působí řada vlivů, které stárnutí urychlují.

Na pleť působí rizikové faktory i genetika

Největší podíl na stárnutí pokožky má:

  • Znečištěné životní prostředí
  • UV záření
  • Kouření
  • Alkohol
  • Stres
  • Špatná životospráva
  • Nedostatek tekutin
Někdy musíme přelstít genetiku a pomoci si účinnými krémyNěkdy musíme přelstít genetiku a pomoci si účinnými krémy

Do stavu pokožky se promítá i genetika nebo péče o pokožku pomocí kosmetických přípravků.

Po 30. roce života se začínají objevovat první mimické vrásky a tím, jak ubývá kolagenových a elastinových vláken i množství kyseliny hyaluronové, vrásky se stále prohlubují, začínají se objevovat pigmentové skvrny a drobné vystupující žilky. Pokožka je s přibývajícím věkem stále hůře hydratovaná a postrádá elasticitu. Aby se naší pleti vrátila jiskra, můžeme udělat něco více než se jen vyhýbat rizikovým faktorům. V *BCD clinic* – klinice estetické, žilní a miniinvazivní chirurgie – mají zkušenosti s klientkami, které přicházejí s touhou omladit svou pleť pomocí moderních metod.

Omlazení pleti si můžete dopřát preventivně, s prvními příznaky stárnutí pleti, ale i v pozdějším věku lze dosáhnout výrazného efektu omlazení. Většina zákroků tzv. anti-agingu je promyšleným způsobem navržena tak, aby v několika aplikacích zpomalila stárnutí, vypnula pleť a zahladila vrásky v obličeji, na krku i dekoltu. Pomocí metod omlazení pleti lze odstranit i drobné jizvičky nebo pigmentové skvrny.

Před a po zákrokuPřed a po zákroku

Metody omlazení pleti

Biorevitalizace pleti

Nastartovat regeneraci pleti pomocí tělu vlastních látek je velmi jednoduchý způsob, jak pleť znovu vypnout a omladit. Kombinace krevní plasmy a kyseliny hyaluronové se ve formě gelu aplikuje do pokožky pomocí malých vpichů. Pokožka je stimulována k tvorbě kolagenu, který pomáhá k jejímu vypnutí a vyhlazení.

Botulotoxin

Injekce botulotoxinu mají za úkol omezit činnost mimických svalů, které se po aplikaci nemohou smršťovat, uvolní se a tím vyhladí vrásky. Jedná se o jeden z nejčastějších zákroků pro odstranění vrásek kolem očí, na čele a kořeni nosu.

Chemický peeling

Metoda chemického peelingu omlazuje a čistí pleť pomocí speciálních roztoků ovocných kyselin. Zároveň aktivuje tvorbu kolagenových vláken a aktivuje tvorbu nových kožních buněk.

Derma – rollerová terapie

Pomocí derma-rollerové terapie jsou podporovány regenerační procesy našeho těla. Mikrojehličky z titanu jemně naruší povrch pokožky a nastartují obnovu buněk.

Dermapen – Mezoterapie

Pero vybavené mikrojehličkami má za úkol pomocí vpichů jemně aktivovat obranné mechanismy pokožky, která začne produkovat nové buňky a kolagen. Zároveň jsou v místě vpichů aplikována séra obsahující kyselinu hyaluronovou, vitaminy nebo proteiny.

E-Matrix

Tato radiofrekvenční terapie pomáhá zejména zpevnit a barevně sjednotit pokožku. Cíleným působením tepla dochází k přirozené regeneraci a obnově pokožky.

Frakční rejuvenace obličeje

Omlazení pleti laserem je moderní metodou, jak vyhladit drobné jizvičky, vrásky, sjednotit odstín pleti nebo vypnout ochablé části. Působení je cílené a dochází při něm k prohřátí vrstev pokožky a obnově tvorby kolagenu.

Hydrolifting

Kyselina hyaluronová podporuje hydrataci pokožky, čímž pomáhá k její regeneraci a vypnutí. Hydrolifting představuje aplikaci roztoku kyseliny do pokožky pomocí drobné jehličky nebo kanyly.

Innofill – radiofrekvence

Meotodou Innofill se dají cíleně rozpouštět tukové váčky v menších oblastech, vyrovnávat vrásky nebo stahovat strie. Elektromagnetické vlny působí ve vrchní vrstvě pokožky a zlepšují mikrocirkulaci v podkoží.

Laserové omlazení pleti

Pomocí laseru je možné neinvazivně zpevnit pokožku v hlubších vrstvách. Laser vytváří teplo, které působí na kolagennní a elastická vlákna. Ta se smrští, vypnou pokožku a dojde ke stažení pórů.

Proč pleť stárneProč pleť stárne

Lifting nitěmi – ART lifting – 3D

Aplikace drobných vláken se zoubky pod pokožku pomáhá vypnout povislé partie. Tato metoda je zlatým středem mezi mezonitěmi bez zoubků a silnějšími APTOS nitěmi. 3D nitě jsou vstřebatelné a na jejich místě vznikají tělem vyprodukovaná kolagenová vlákna.

Mezonitě

I zde se pod pokožku aplikují drobná vlákna. Mezonitě ale neobsahují zoubky. Jejich úkolem je vytvořit podpůrnou síť pro tvorbu nových kolagenových vláken. Po čase se mezonitě samy vstřebají.

Mezoterapie

Jako účinný anti-aging zákrok se považuje i mezoterapie, během které se pod pokožku aplikují vyživující, regenerující nebo hydratační roztoky.

Mikrojehličková radiofrekvence

Pro dlouhodobé zpevnění pokožky se hodí metoda mikrojehličkové radiofrekvence. Ta vytváří teplo v hlubších vrstvách pokožky, kde se stahují kolagenová vlákna, vytváří se nová a dochází k vypnutí pokožky.

Plazmalifting, plazmaterapie

Omlazení pokožky pomocí plazmaliftingu je opět metodou využívající aplikaci krevní plazmy, která obnovuje regenerační procesy v pokožce. Liftingový efekt se dostavuje pomocí vlastních buněk a je tělu přirozený.

Profhilo – bioremodelace

Speciální metoda Profhilo slouží k vypnutí ochabující pleti pomocí speciálního gelu. Je postavena na základě efektu bioremodelace, kdy se gel aplikuje do 5 daných anatomických bodů, ve kterých pokožka nejvíce ochabuje.

Tekutý lifting obličeje

Na rozdíl od klasického faceliftingu není tekutý 3D lifting doprovázen chirurgickým zákrokem. Pomocí dermálních výplní se vypíná ochablá pokožka a obnovují ztracené kontury.

Ulthera – ultherapie

Neinvazivní způsob liftingu využívá působení energie ultrazvuku hluboko v tkáni, kde se pokožka zpevní a začne vytvářet nový kolagen. Dochází k vypnutí a celkovému omlazení pleti.

Vital Injector

Speciální přístroj na omlazení pleti – vital injector – slouží k aplikaci přesně daného množství roztoku do dané hloubky kůže. Velmi dobré zacílení a nastavení přístroje pomáhá k rovnoměrnému ošetření a minimalizuje začervenání nebo modřinky. Roztok pokožku hydratuje, vyživuje a napíná.

Výplně Radiesse

Jedná se o výplň, která vyrovnává vrásky a zároveň aktivuje tvorbu kolagenu. Po aplikaci vytváří gel síť, ve které postupně prorůstají nová kolagenová vlákna.

Výplně vrásek k. hyaluronovou

Vyplnění povolených částí kyselinou hyaluronovou nejen doplní ztracený objem, ale také vyhladí vzniklé vrásky a současně pleť hydratuje.

Článek Proč pleť stárne a jak se tomu bránit? Omlazení pleti pomůže v každém věku byl publikován 3. února 2020 v 19.15 v rubrice Krása. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...